Здравље

Како почиње ментално и физичко здравље

Да би били здрави, важно је одржавати главни енергетски канал у добром стању.

Традиција је да говоримо о физичком и менталном здрављу као о двема различитим стварима. Међутим, због околности, савремени човек је толико материјалистичан да га, да би га научио да врати здравље, мора почети са опипљивим, односно физичким. Свакодневна медицинска пракса диктира овај приступ.

Ипак, особа која је изабрала опцију неконвенционалног опоравка треба да зна шта је здравље и да користи то знање. Онај ко се нада да ће његова болест излечити своју болест, биће окрутно погрешан, да ће се лаковерни накнадно исплатити својим сопственим здрављем. Ако неко ослободи болест полагањем руку или преносом енергије, она ипак даје краткорочни ефекат и само елиминише последице. У принципу, традиционална медицина га третира на исти начин.

Болест се може лечити само елиминацијом узрока, а разлог лежи дубоко у вама. Свака особа тајно познаје узрок, али већина људи то не схвата.

Најбољи доктор за особу је он сам, јер је увијек при руци. Задатак доктора је да подучава, води, помаже и указује на грешке. Ако особа не помогне себи, ни Бог му неће помоћи.

Човек је Дух који посједује своје Тијело кроз Душу.

Наше тело је као мало дете, стално чека љубав, а ако се бар мало бринемо о њему, онда се искрено радује и плаћа нам одмах и великодушно. Када се особа ујутро пробуди, каже: "Добро јутро, моје тело! Волим те! Данас ће бити добар дан", онда ће дан бити бољи. И увече: "Лаку ноћ, моје тело! Волим те! Спавање ће бити добро", а сан ће бити бољи.

Када сунце сија, осећам се добро. Осећам пасивно задовољство. Али када сунце сија, и ја кажем себи: "Какав благослов сунца сија!" - онда активно додам много позитивних ствари себи. Када пада киша и пут је немогуће прљав, онда можете рећи нешто томе што ће учинити расположење радоснијим. Чак иу најнеугоднијој ситуацији постоји нешто позитивно, чак и ако је то само горка лекција.

Ко зна, можда ће му добро доћи.

У космичкој равни постоји закон узрока и посљедице. Жети оно што си посијао. Болест јасно указује на наше грешке у односу на нас саме.

Они који то не воле када им се покажу грешке и уче како их исправити, осуђују се на патњу. Дух човека зна своје дужности. То укључује дужност да будемо здрави. Чињеница да настављамо да се котрљамо низбрдо у материјалној негативности значи да радимо лоше за свакога. Човек није сам. Болестан човек исијава негативност око себе, тиме изазивајући зло другима.

Последично, болести моје породице су делимично узроковане од стране мене. Космички закон каже: све што радим је двоструко враћено мени. Као што незнање закона не ослобађа казне, тако и ја прихваћам двоструку казну за своју негативност. Човек сам узима болест. То је последица. Разлог је била негативна мисао.

Ово је за оне који желе да помогну сами себи.

Све у овом свету је суштина енергије.

Енергија = Светло = Љубав = Универзум = Јединство = Бог

Ако вам се не свиђа ријеч Бог, онда сте особа која, не толерирајући прљавштину, баца с њом бљештави драгуљ, не схваћајући што је то.

Различити типови енергије пружају разноликост у свету.

Здравствена енергија пружа здравље. Јединство не познаје стање одмора, енергија здравља је такођер у сталном покрету. Као што крв тече кроз крвне судове, тако и кроз лимфне судове, тако и енергија се креће кроз посебне канале. Циркулација крви се може одржавати у телу уз помоћ вештачког срца, али када се прекине проток енергије, особа умире.

Енергетски канали су невидљиви оку. Безброј их је у људском тијелу, а средишњи дио чини главни енергетски канал који се налази у кичми. Због тога можемо назвати кичму подршку тела - и буквално и фигуративно.

Људско тело такође садржи енергетске центре, или чакре, које су резервоари енергије, чије је нормално пуњење обезбеђено нормалним, односно здравим стањем кичме.

Свака особа мора почети да враћа своје физичко здравље са кичме. Наше тијело је савршено у његовој сврсисходности. Сва помагала за обнову тела су нам дата од рођења - очи да видимо грешку, и руке да је поправимо. Људски скелет + мишић је фино подесив систем полуге, једноставан и универзалан, ако га држимо у исправном стању.

Погледај се у огледалу - како је твоје тело изопачено! И не тражите изговоре зашто је то тако. Ако желите да се опоравите, морате исправити кичму. Све док особа не схвати да његово здравље зависи од његовог држања, нема смисла да га третира даље - он се ионако неће потпуно опоравити.

Тромо тело = тромица душе = тромо здравље

Не заборавите да ни један пршљен у кичми не може поднијети никакво трење око другог, а прије него почнете да исправљате закривљеност, морате створити простор за пршљенове.

Почните са подизањем пршљенова.

Ово се може урадити вежбом за истезање стајања или лежања на поду или седење. Најбоље од свега што седи на тврдој столици. Ставите дланове на горњи део кукова, одмарајући зглобове на доњем абдомену.

Усредсредите своје мисли на кичму. Почните са подизањем костура. Физички лифт појачава ментално. Замислите мачку која подиже свој реп. Досегните доњи део леђа и ментално замислите да сакрум заузима скоро хоризонтални положај. Само се на тај начин лако могу подићи лумбална, торакална и вратна пршљена, јер ће њихова закривљена леђа закривљена позиција, налик на полагање плочице, а тиме и пратећа огромна мишићна напетост у леђима, нестати.

Ако још увек помислите да сваки пршљен појединачно иде право на своје место, и полако, стављајући руке на бокове, исправиће леђа и извући руку, ускоро ћете осетити да се ваше стање побољшава, тј. слободно право, слободно дисање, назад равно. Нема превише дугих руку, понекад кратких леђа.

Сада опустите рамена и испружите врат, главу више од вилице, тако да се сви мишићи горњег дела тела затегну. Уживајте у истезању ваше кичме и кушајте радост тога.

Када, након таквог истезања, устанете, осетите своје тело на нов начин и осетите да је кичма као да је без тежине, и да није тело које спутава, пожурило би се горе, онда ће то значити да сте достигли идеал и да је главни енергетски канал отворен.

Пун си осећаја свежине. Одмах ћете се осјећати боље.

Колико често треба радити ову вјежбу? Колико год пута желите да се опоравите. Ко једном дневно, а ко сто. Свака има своју сврху и избор.

Рудолф Риммел "Соул Лигхт", Е Публисхинг, 2017
Пажња! Слика изнад нема никакве везе са описаном вежбом.
Фото: нортхцаролина_иогагирл / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...