Здравље

Само мирно: 5-минутни сет од три технике

Pin
Send
Share
Send
Send


Није важно колико нам је тешко на послу или код куће, али увек можете наћи 5 минута, слажете ли се?

Није битно колико смо заузети на послу или код куће, али увек можете наћи слободних 5 минута за медитацију, слажете ли се? Ако сте навикли да одложите психолошко здравље за касније, јер мислите да немате времена за то, предлажемо вам да се упознате са комплексом од 5 минута како бисте били сигурни у супротно. Одвојите 5 минута за опуштање сваки пут када се осјећате напетим - или боље речено - и временом ће ваш нервни систем постати много јачи.

  1. Техника дисања 7/11. Пронађите мјесто гдје вас нитко неће ометати, удобно сједити и затворити очи. Седите тихо на минут, покушајте да прилагодите своје дисање. Након тога удахните на број 7 и издахните на 11. Удахните кроз нос, издахните кроз нос. На пример, инхалација траје 5 секунди, а издисање - 9. Научите се да практикујете ову технику сваки пут када сте забринути - тако ћете научити да опустите своје тело и смирите се за неколико минута. Запамтите: дисање је директно повезано са нашим емоционалним стањем. Споро дисање - свест се успорава.
  2. Марјариасана (представљање мачке-краве). Овај положај лагано масира леђа и унутрашње органе. Почните на све четири. Ручни зглобови испод рамена, кољена испод зглобова кука. Док издишете, окрените леђа и полако спустите главу и врат. Узмите неколико дубоких удисаја у овом положају. Ако желите да користите овај став да бисте још више подесили леђа, можете да мењате Позирање мачака са позом крава. Бити у крави, док удишете, савијте леђа у супротном смеру - отворите груди, глава се диже. Узмите неколико циклуса - док уздишете, уђите у Посезну Мачку, док удишете - у Позу Краве.
  3. Уттанасана (нагните се напред док стојите). Устани право. Док издишете, нагните се напред, чинећи овај покрет од зглобова кука, не од струка. Без савијања колена, ставите врхове прстију или дланова испред стопала или са обе стране. Такође можете зграбити задње површине глежњева. Ако не можете да прихватите било коју од ових позиција, подигните подлактице једна изнад друге и зграбите дланове лактовима.
Фото: одеттехугхесиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send