Здравље

Хитна помоћ за аритмије, висок или низак притисак

Pin
Send
Share
Send
Send


Како се носити без дроге и позив лијечника: брза рјешења тибетанске медицине.

Како се носити без дроге и доктора? Овде су 3 брза решења из тибетанске медицине од др. Алексеја Пилнова, али запамтите да су одлуке ситуационе и не елиминишу потребу да посетите лекара ако се симптом не појави први пут.

Аритмија

Решење: Масирајте тачку у центру груди. У случају аритмије, циркулацију енергије ветра треба побољшати масирањем тачке у центру груди. То је активна тачка срца, света тачка, која је посебно истакнута у тибетанској рефлексологији. Користи се у многим ванредним ситуацијама, укључујући аритмије. Налази се на једној фаланги прста изнад соларног плексуса (подлоцхецхка), у средини линије повучене између брадавица (за жене да одреде у лежећем положају). Лако је наћи - веома је осетљива.

Понекад се користи друга тачка, која се налази на дну носа, испод кости носне преграде. Такође, уз аритмију, мушкатни орашчић помаже: исећи га и јести са чашом топле прокуване воде, или га попити, растворен у млеку.

Висок крвни притисак

Решење: спуштати стопала у базен са топлом водом.Тлак расте када слаби бубрежна филтрација, стога све мјере и поступке у овом случају треба усмјерити на отварање бубрега.

Спуштање стопала, где се рефлексогене тачке бубрега налазе на ђоновима, у базену са топлом водом, стимулишемо топлотом и влагом. Бубрези се влаже и загревају, пролазе много више крви кроз себе, враћа се филтрација урина, крвни притисак пада. Влага и топлотно опуштање крвних судова спашени су као резултат хладног напада (који је врло чест у нашој клими).

Генерално, ако говоримо о секторској структури тела, онда је зона ногу, струка, кичме и врата подручје одговорности бубрега. Најпогодније је да се утиче на стопала: удобна рефлексогена зона, прилично удаљена од срца, са високом осетљивошћу и великом површином, а по канонима оријенталне медицине, даље од срца, то је интензивнији ефекат на орган чија се рефлексогена зона користи.

Низак крвни притисак

Решење: пијте јак и слатки црни чај. У случају ниског притиска, снажан црни чај нас спашава. Кофеин и алкалоиди, који су у њему, делују кроз систем срчаних тонера. Чај повећава срчани излаз, крв почиње брже да се креће, притисак расте, стагнација нестаје, функција бубрега се обнавља. У исто вријеме, особа осјећа вал снаге и самопоуздања.

Чај би требао бити сладак: слатки укус је извор лако излучене енергије, храни крв, што значи да ће се срчани мишић надокнадити као резултат процеса цијепања глукозе. Осим тога, трпки укус чаја повећава брзину протока крви, што ће у овом случају довести до повећаног метаболизма у срчаном мишићу и крвним судовима.

Фото: холлибентлеи_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send