Здравље

Сав живот на компјутеру: како смањити напетост

Pin
Send
Share
Send
Send


Уклоните стрес и спречите његово појављивање.

Акумулација напетости у нашем телу је последица сталног боравка у компјутеру и опсесије нашим мобилним: бич многих у нашем времену, наша колективна зависност од различитих направа. У наставку пишемо о томе шта се може учинити да се спречи и ослободи повезана напетост у телу:

  1. Немојте предуго да останете на једној позицији. Устани и ходај по канцеларији што је чешће могуће. Што више времена проводите на ногама иу покрету, то боље.
  2. Опустите доњи део леђа. Из седећег положаја, прекрижите глежањ и супротно колено и пошаљите дах у подручје кука. Ово ће помоћи да се опустите доњи део леђа. Током дана, направите неколико обрата - користите столицу као реквизите, држите се за то.
  3. Протресите руке. Почните са малим покретом, постепено га повећавајући - протресите горе-доле и са стране на страну. Овај покрет ће побољшати циркулацију у овој области и помоћи да се ослободе стагнације.
  4. Исправи се. Навикните се да проверавате своје држање неколико пута дневно. Нацртајте имагинарну линију од врха главе кроз горње непце и доле кроз срце и дно карлице. Ово само по себи може драстично да промени ваше држање, и такође вам пружи минут телесне свесне медитације - чак и ако то радите док седите за својим столом. Затворите очи и визуализујте ову равну линију, и за неколико секунди ћете сједити равније и ваше тијело ће имати потпуно другачији осјећај.
  5. Проширите подручје ножа, откривајући предњи део тела. Руке иза леђа можете држати са седећег положаја - тако се шири подручје кључне кости и отварају се груди. Ово је најисплативији начин да се супротставите ефекту да дуги боравак на рачунару (или зависност од телефона) има на вашем држању. Можете и да ставите руке на стол у ширини рамена или мало шире, и нагнете се напријед, држећи леђа равним.
Фото: моллицатхеринеиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send