Здравље

Јога и трчање: зашто је корисно вјежбати заједно

Добре вести: јога и џогинг су савршено компатибилни!

Трчање је вероватно исти популарни облик физичке активности као јога (ако га у овом случају не посматрамо као филозофију живота, већ као начин лечења тела). Постоји много предности и мана трчања, али остаје чињеница да ова врста спортских активности има милионе сљедбеника широм свијета. За њих, јутарњи јоггинг је врста ритуала који помаже да поставите прави тон за дан, напуните батерије и држите тело у добром стању.

Добре вести: јога и џогинг су савршено компатибилни! Ево одговора на најчешћа питања о овим активностима.

Зашто јога?

Асане нису само вежбе истезања које ће вам помоћи да стекнете драгоцену флексибилност у кратком времену, већ и позе које су наши преци практиковали хиљадама година и нису изгубили своју важност у овом огромном временском периоду. И све зато што имају невероватан терапеутски ефекат. Правилно изабране асане помоћи ће лагано истезање мишића, убрзати њихов опоравак, спријечити могуће повреде, равномјерно расподијелити оптерећење на ноге - другим ријечима, то је нужност у арсеналу особе која трчи.

А ако нема времена за јогу?

Ако активно радите, онда проналажење времена за додатну обуку једноставно не може бити. У овом случају, након сваке вожње, обратите пажњу на најмање једну асану - пас је окренут надоле. Стојите у њему најмање 12 циклуса дисања (мало превише, али је дозвољено да одете да се одморите у појави бебе). Чак и ово ће бити довољно ако желите обећане корисне особине.

Да ли је боље вјежбати јогу и трчати истог дана или је боље да их мијењате по дану?

Најбоље је измијенити пуноправну праксу јоге и трчања на дуге стазе, јер један дан може имати превише стреса на тијело. Али пожељно је извести лагане асане за истезање одмах након трчања.

Које асане је пожељно за завршетак трчања?

  • Уттанасана
  • Парсваттонасана
  • Ањанеасана
  • Натарајасана
  • Ека Пада Рајапотасана
  • Јану схирсхасана

Које друге погодности нуди тркачка јога осим истезања?

Први је, наравно, дисање - кључна тачка, како у трчању, тако иу јоги. Редовно тренирајући пранајаму и јогијско дисање, приметићете да је дисање током трчања постало много лакше: нема кратког даха, болова у грудима и мисли "када је крај". Развој равнотеже такође утиче на издржљивост, стога, након што је овладао Вриксхасаном са затвореним очима, трчање ће постати пријатније и делотворније.

Друго, главни аларм свих тркача је бол у кољенима, они падају у ризичну зону због неправилног покривања, обуће и техника трчања. Уз помоћ следећих асана, можете значајно ојачати колена и заштитити се од повреда: Супта Падангусхтхасана И и ИИ, Упависхта Конасана (можете стајати на зиду), Уткатасана, Вајарасана (седење на јастуку), Уттанасана, Уттхита Парсхваконасана.

Треће, јога је идеалан алат за рад са намером. Ако сте привучени езотеричном страном праксе, ако сте љубитељ духовности, онда мантре пјевања могу вас поставити за дугу трку, припремити се морално, очистити ум од тјескобе и негативних мисли, чак се и претворити у медитацију! Пре трчања, седите у Сукхасани, затворите очи, смирите дах и певајте најмање три пута "Ом". Док трчите, када силе истичу, пјевајте себи - то може дати снагу.

15. јул у Москви и 22. јул у Санкт Петербургу Одржат ће се Међународни фестивал Вандерлуст 108, који већ дуги низ година обједињује десетке хиљада љубитеља јоге, џогинга и електронске музике у централним парковима највећих мегаградова свијета. Глобални партнер Вандерлуст108 у 2017. години је адидас. Вандерлуст 108 је спортски триатлон са трком на удаљености од 5 км, која преноси јогу и медитацију.

Ове године, чланови Вандерлуст 108 ин Мосцов и Петерсбург ће имати невероватан програм:

  • Трка дужине 5 километара дуж сликовитог здравственог тока парка Соколники, пред којим ће главни тренери тренерске лиге адидас, главни партнер пројекта, одржати оснажујуће загревање.
  • 1,5 сатни сет јоге од соларног Ани Сцхетинина и Лавренце Јаиме.
  • 30 минута медитације Мак Кирицхенко.

Цео дан ћеш играти ДЈ Лист, органски уклапајући се у њихове сетове, звук мантри.

Али то није све! Након триатлона, можете се окушати у ацро иоги, слацклинеу, иоги у хаммоцкс и многим другим мајсторским течајевима. Такође ће радити Кула-Маркетгдје можете купити реквизите за јогу, накит, спортску одјећу, органску козметику и храну.

Чак и ако никада нисте вежбали трчање или јогу и не знате шта је медитација, то није препрека за учешће. На удаљености од 5 км можете трчати или ходати, или чак плесати - није важно: нема мјеста за такмичење на Вандерлуст 108, али добро расположење је добродошло у сваком погледу! Током вежбања јоге асистенти инструктора ће помоћи да се исправи асанас - неће бити тешко. Па, апсолутно свако може медитирати!

Желите да изађете из природе из јоге и фитнес студија, стекнете нове пријатеље и добијете позитивну енергију? Не пропустите најсветлији догађај овог лета - Вандерлуст 108! Биће супер!

О фестивалу

Вандерлуст је настао у САД-у када су два љубитеља јоге Јефф Ред и Скилер Грант одлучили да организују фестивал јоге за љубитеље здравог начина живота широм свијета. Позвали су добре музичаре, познате учитеље јоге, изабрали сликовито место. Тако је дошло до првог Вандерлуста, који се на крају претворио у најамбициознији јога фестивал на планети.
Када и где:

15. јул, Москва, парк Соколники
22. јул, Санкт Петербург, Елагин Парк
Званични хасхтагови догађаја:

# Вандерлуст2017
# Вандерлуст108
#ЦомеТогетхер
#адидасвандерлуст
#ФиндИоурТруеНортх

Фото: пекелс.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...