За почетнике

108 дана јоге: како сам се променио

Ево промена које се дешавају у животу, ако правите јогу редовно.

Водим заузет живот: пуно радим, често се састајем са пријатељима, идем на изложбе. То је живот који волим, али постоји једна ствар - стрес. Што сам више тако живјела, постајала сам уморнија и јаче сам се опоравила чак и викендом. Стрес ме је пробио на физичком нивоу. Стално сам се борио са неким нападима, кризама, апатијом, уморним, није јасно из чега. Нисам разумела у чему је ствар: волим свој живот, зашто се осјећам лоше?

Када сам почела редовно да вежбам јогу и стање се драстично поправило, нашао сам одговор на питање - мало сам се бринуо о себи. Тело једноставно није могло да се носи са животом у лудим условима, радила сам за ношење, али ништа није заузврат. Када сам почела да тренирам редовно 108 дана, почеле су ми се појављивати пријатне промене. Пракса јоге почела је да одвлачи трансформацију на свим нивоима живота. Квалитет му се побољшао као снежна груда, све више и више, све више и више.

Наравно, нисам увијек вјежбао у потпуности. Понекад је моја пракса била у пози детета и поза мачке, али 4 пута недељно стално сам имала пуну праксу од 1,5 сати. То је оно што ми се десило у то време.

  1. Импровед слееп. То је био први резултат који ми се десио. Цео живот сам патила од несанице, чак сам још као дете дуго заспала. А онда је изненада почела да се гаси чим је легла на јастук. Било је јако лепо. Штавише, престала сам да се будим ноћу, након немирних снова, ујутро сам устала свјежа и снажна, почела сам дан с добрим расположењем.
  2. Престала сам грицкати нокте. Ову навику имам од детињства. Чим сам почео да будем нервозан, одмах сам добио прсте: или сам их покупио да крварим, или сам угризао нокте. Доласком јоге у мој живот, научио сам шта је маникура, јер је дечија навика једноставно нестала. Смијешно је што се тако лако распустила, јер сам безуспјешно покушавала да се одучим дуги низ година.
  3. Почео сам да се бринем за себе више. Не да задовољи друге или да шармира одређеног човека, већ зато што је осећала љубав и поштовање према себи. Раније сам стално имао довољно времена и енергије за себе, али сада су код мене увијек различите купке за стопала, масажа, ароматерапија. Време се изненада материјализовало ниоткуда. Испоставило се да је то одувек било, само што сам више волела да га потрошим на све осим на себе.
  4. Промењено понашање у исхрани. Поново, промене су се десиле несвесно, без икаквог напора. Ако ми је раније било природно да се навечер опустим уз чашу црног вина, сада за мене то није нормално. Одједном сам јасно осјетио да то не ради са мном, да ми је наштетило. Како то да прије тога не осјећам и мислим да ми треба вино, да га желим? Није јасно Појео сам се ноћу да бих се ослободио стреса, пре него што сам појео велике порције, јер сам се осјећао подржаним током оброка, али сам брзо јео, као да покушавам да испразним празнину. Сада је све другачије: једем само када желим да једем, разликујем стварну и психолошку глад, свесно јем, са задовољством, кувам себе, једем здраву и свежу храну.
  5. Пракса јоге се променила. Редовна пракса је промијенила мој став према иоги. Некада сам дуго чекала, због онога што сам хтела да што прије надокнадим, да постигнем неки резултат, да уђем у поделе и тако даље. Сада радим више са дахом, са умом, скенирајући тело са пажњом, покушавајући да га излечим, и не улазим у тешку и хладну асану.
  6. Престао сам да критикујем себе. Некада сам мислио да је критиковање себе у праву, тако да постајете најбоља верзија себе. Сада схватам да је ово екстремно деструктивно понашање. Промијенио сам се у смислу да сам себи почео наметати више моралне захтјеве, али сам престао да се нападам. Добро понашање и добар став не протурјече једни другима.
  7. Мање Фацебоок. Прегледавање друштвених мрежа већ дуже време за мене била је уобичајена ствар. Стално сам пребацивао траку, чинило се да ми се телефон држи за руку. Испрва сам заглавио главом глупим вијестима и вулгарним шалама, затим сам погледао фотографије мојих пријатеља и мало сам им завидио. Сада имам боље ствари. Гледам около, гледам свој живот, нема потребе да досада стално гледам у телефон. Пре спавања, читам добру литературу, а не нечије "мудре" статусе.
  8. Престао сам да бринем. Можда зато што је у јоги уобичајено гледати мој ћилим, престао сам да зависим од мишљења других. Више не покушавам да испуњавам нечија очекивања, да се некоме прилагодим. Имам своје мишљење о себи, сигуран сам да јесам.
  9. Побољшано благостање. Моје тело је постало флексибилније, стеге су нестале, напетост. Осећам се више, сваки покрет свесно. Од тежине, постојала је лакоћа. Наравно, то се одразило на моје расположење: готово свако јутро почињем са осмехом, иако сам се раније из будности пробудио из непознатих разлога.

Промените свој живот са јогом.

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...