За почетнике

3 правила за здравље жена која се не могу кршити

Занемаривање ових ствари снажно утиче на женску хормонску позадину.

Главни показатељи здравља жена су сјајне очи, сјајна коса, боја здраве коже и правилност циклуса. Ако вам нешто недостаје са ове листе, проверите да ли кршите неко од ових правила:

Не изводите интензивне вежбе током менструалног циклуса.

Ово се посебно односи на праксу коришћења даха ватре и вежби за центар пупка. Такође се не препоручује употреба обрнутих асана и положаја тела у којима се карлица налази изнад главе.

Али не би требало да избегавате вежбе: женски мишићни тонус се смањује након 72 сата. Током циклуса су добре дуге шетње, вежбе истезања и асане, откривајући бутине. За менструални бол, изведите Усхтрасана.

Ослободите се свакодневног стреса

Правилност циклуса одређује се радом пупчаног центра. Стога, ако доживите стрес током дана, организујте своје потпуно опуштање у вечерњим сатима.

Свакодневна самомасажа млечних жлезда и јајника је корисна за жене: тако се олакшава стрес из репродуктивног система и обнавља хормонски систем.

Одржавајте равнотежу магнезијума и калцијума у ​​телу

Детаљан опис корисних производа за жене може се наћи у чланку "Дијета лијепе жене". На ову листу можете додати корисну слаткоћу за жене - бадеме, печене у гхее уљу са медом.

Једите јела од патлиџана недељу дана пре менструалног циклуса и једите лагане оброке током циклуса како не би компликовали процес чишћења организма.

Фото: тисеемарие / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...