За почетнике

5 предности јутарње праксе

Pin
Send
Share
Send
Send


Која је пракса ефикаснија - ујутро или увече?

Многи практичари су заинтересовани за најбоље време за јогу - ујутру или увече? Покупили смо 5 аргумената у корист јутарње праксе.

  1. Сазнаћете да ли је јучерашњи доручак, ручак и вечера отишли ​​у вашу корист.. Једноставан тест: ако се осећате уморно током јутарње вежбе, имате надутост и немате довољно издржљивости, нисте јуче добро јели. Ако, напротив, имате талас снаге и енергије - јучерашњи оброци су отишли ​​у вашу корист. Јутарња пракса је одличан начин да схватите шта је право за вас у исхрани.
  2. Развија навику одласка у кревет на време. Ако је јутарња пракса постала ваша навика, имат ћете потпуно другачији став према вашем времену за спавање. Наравно, када знате да имате луксуз да преуредите будилник у јутарњим сатима "за још 5 минута", онда ће у вечерњим сатима бити теже одолети сљедећој серији ваших омиљених серија. Међутим, знајући да ћете ујутро наћи простирку, нећете имати избора него да идете на време.
  3. Подесите исправан тон за тај дан. Наравно, када се свесно пробудимо и одемо на простирку - то је напор. После ове праксе цео дан ће бити делотворан: бићеш концентрисан, тело ће бити флексибилно и савитљиво, ум - миран. Изузетно је пријатно упијати се у кревету и пробудити се без будилице, али је прилично тешко да се окупимо након таквог буђења.
  4. Ово је одличан рестарт. Спавање је већ довољна рестартовање, али ако му додате мало мисли током тренинга (надамо се да ћете направити 5-минутну медитацију), буквално ћете се поново родити! Стрес и анксиозност ће нестати, а дан који следи можете започети без негативне позадине.
  5. И на крају, пробудиће тело! Како лијепо је осјетити флексибилно, танко тијело које је у добром стању. Леђа више не боли, не боде се у моју страну, задовољство је сједити за уредским столом. Ако пренесете праксу на вечер, онда ћете, наравно, успјешније изводити асане него ујутро, али ће се током дана напетост нагомилати два пута брже.
Наравно, свака пракса је добра - иако је јутро, чак и ако је вечер. Саветујемо вам да саслушате себе и чујете оно што вам је потребно. Развеселите се напорног дана (јутарња пракса) или се опустите и смирите (вечерња пракса). Будите редовни у својим студијама и сигурно ћете осјетити позитивне промјене.

Фото: аделлебридгес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send