За почетнике

3 начина да се припремите за Хануманасане

Pin
Send
Share
Send
Send


Зид ће бити одличан партнер у пракси.

Зид може бити одличан партнер у пракси, припремајући се за уздужне подјеле. Нудимо вам 3 ефикасна начина да растегнете лоза, отворите кукове и испробате нешто ново.

  1. Уттхита Хаста Падангусхтхасана (варијација). Ту је очигледна корист: не морате да држите ногу на земљи - она ​​је подржана зидом. Захваљујући томе, можете изравнати обе ноге на коленима и не дрхтати од напетости. Стојте директно испред зида на удаљености од равне ноге. Савијте ногу на колену и поставите ногу на зид - стопало треба да буде паралелно са подом, а стопало треба да буде карлица. Формирајте угао од 90 степени. Почните полако и пажљиво исправљати колено. Престаните чим достигнете границу. Побрините се да карлица погледа равно у зид и да су леђа равна. Подигните руке и испружите се у равнотежу и исправите положај кичме.
  2. Искакање напред (варијација). Овај положај добро растеже лигаменте и држи задњу ногу у исправном положају. Станите леђима према зиду и забијте леву ногу напред. Сагни јој колено под углом од 90 степени. Пета десног стопала је притиснута уз зид. Држите торзо окомито на под. Не спуштајте десно колено на под, мора бити у зраку.
  3. Урдхва Прасарита Екападасана. Овај став комбинира предности претходна два, омогућава вам да правилно обновите положај тела у деловима. Станите леђима према зиду. Савијте десно колено и поставите потколеницу на зид. Уз издисај, потоните на лево стопало. Истовремено са овом акцијом, исправите десну ногу. Тежите да притиснете карлицу на зид. Уверите се да се не отвара.
Фото: алекзандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send