За почетнике

4 асане за радост и опоравак

Pin
Send
Share
Send
Send


Брзо поновно покретање за тело и ум.

Кратко загревање четири позе помоћи ће да се осети равнотежа и да се не подлегну провокацијама. Док сте у свакој од ових асана, концентришите своју пажњу на тело и дах.

  1. Кобра Посе. Ова асана чини кичму флексибилнијом, има подмлађујући учинак на живце и мишиће карлице, јача живце и мишиће срца, има учвршћавајући учинак на леђима и трбуху, корисна је за плућне станице, елиминира менструалне проблеме код жена.
  2. Посе Плоугх. Јача нервне плексусе и мишиће леђа, чини кичму флексибилнијом, јача мишиће карлице и кукова, скраћује абдомен и јача мишиће срца. Помаже код проблема са јетром и слезином. Спречава губитак апетита, констипацију и дијабетес, погађа штитну жлезду.
  3. Лотус Посе. Бори се против реуматизма доњих екстремитета, исправља закривљеност кичме. Падмасана - амбуланта за губитак енергије. Узмите овај став с прекриженим рукама у молитвеној мудри и усредоточите своју пажњу на своје срце.
  4. Маха Мудра. Јача читав нервни систем и отвара све центре. Веома делотворан у решавању негативних емоција - користећи ову мудру у случају непријатних осећања (на пример, љубомора, завист или бес) - узмите овај став и усмерите енергију овог стања да бисте створили позитивне утиске.
Опис ефеката асана је преузет из књиге "Моон воман". Сборник Хари Цхарн Каур Кхалса Фото: оум.ру еатфловливе / инстаграм.ру

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send