За почетнике

5 разлога за овладавање стајалиштем за руке

Pin
Send
Share
Send
Send


Хандстанд има огромне предности, а одбацивање због лењости је барем увредљиво.

Хајде да будемо искрени: стајалиште за руке је једна од најтежих поза у јоги, коју мало њих може учинити. И то не изненађује, јер да би овладали положајем, морате одржавати своје тијело у одличном стању, имати савршен осјећај равнотеже и вјежбати пуно и упорно. Нису сви спремни за такве жртве, и зато често махну рукама за читав овај подухват. Немојмо бити међу њима. Хандстанд има огромне предности, а одбацивање због лењости је барем увредљиво. Нудимо вам 5 разлога за које се надамо да ће подићи вашу мотивацију на нови ниво и енергију.

  1. Удобност у нелагодности. Разлог за многе људске патње је претерана везаност за утјеху посебно. Када вежбате главу, позу у којој је све наопако, учимо да изађемо из зоне удобности и истовремено се осећамо ... удобно! То је управо случај када мијењамо наше унутарње стање кроз рад с тијелом. А ова вештина може да промени цео живот: од смањења стреса до формирања потпуно другачијег погледа на свет.
  2. Остатак срца. За време регала, људско срце прави мали предах, због чега се нервни систем испушта, циркулација крви се побољшава, тело је засићено кисеоником.
  3. Балансирани хормони. У овој асани јавља се нормализација ендокриног система, стимулација штитне жлезде, надбубрежне жлезде, хипоталамуса, хипофизе. Зашто је то важно? Јер, подешавајући хормонску позадину, добијате могућност да побољшате своје расположење, ниво енергије, сексуалну жељу на дугорочном нивоу. Ви заправо постанете срећнија и пријатнија особа.
  4. Јаке кости. У преокренутим положајима, рад са гравитацијом помаже да ојачате кости повећавајући њихову густину. Због оптерећења, мишићи се прво уништавају, али се затим поново враћају како би постали јачи и већи. Иста ствар се дешава са костима. Тако је држач за руке гаранција здравих и снажних руку, рамена и зглобова.
  5. Нев сенсатионс. Хандстанд се може упоредити са првим корацима детета - то је нешто потпуно ново, несхватљиво, помало застрашујуће, али заиста фасцинантно! Да бисте устали на руке, морате се ослободити страхова, комплекса, веровати у себе и припремити се да искусите потпуно ново искуство. И то је сјајно, јер помаже да се ум отвори и задржи перцепцију детета о свету (у добром смислу те речи).
Занимају вас обрнуте асане?

Видео туторијал "Хеадстанд - лако и сигурно"

Видео туторијал са Маријом Шатлановом. Стојте на глави лако и безбедно!

Фото: мариебеллепр / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send