За почетнике

10 асана које су корисне апсолутно свима

Ове асане могу и требају бити укључене у вашу праксу.

Кажу да је све индивидуално: оно што је добро за једно је лоше за другог. Али наш комплекс је изузетак који доказује правило. Сакупили смо асане које ће бити корисне већини практичара (ако не третирате особе са тешким повредама). Уведите их у службу и сигурно обавите.

 1. Свјесно дисање. Дубоко дисање даје снажан ефекат релаксације. Лезите на леђа, затворите очи, ставите једну руку на стомак, а другу - на груди. Пажљиво гледајте дах и уживајте у тренутку.
 2. Софт флов Цат Посе учи синхронизацију дисања са покретом. На све четири. Дланови строго испод рамена, раширених руку. Док удишете, савијте леђа и нагните главу уназад. Издисати, нагнути главу до груди и савити се. Руке треба да остану усправне све време и одмарају се на поду. Држи корак.
 3. Посе моунтаин. Није тако једноставно као што се чини. У њему учимо како се подешавати у пракси. Устани право. Ноге су заједно, леђа су равна, кост се гледа надоле, круна се протеже према горе. Покријте очи и одбаците додатне мисли. Осетите додирну таблу и додирните ноге.
 4. Псећа њушка доле. Асана хармонизира горњи и доњи дио тијела, открива подручје грудног коша, добро растеже стражњу површину ногу. На све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
 5. Поза дрвета. Положај који помаже да се развије осећај равнотеже. Усредсредите свој поглед на једну тачку да бисте поправили положај. Оба стопала одложите у земљу, држећи пажњу одоздо - до круне. Проверите да ли је штампа укључена. Подигните десну ногу и притисните доле до леве ноге. Можете притиснути стопало изнад или испод колена (али га никада не ставити директно на њега). Стави дланове испред срца. Овако можете остати или подићи руке као да су гране дрвета.
 6. Сиде Планк. Постоји рад на снази и издржљивости. Лезите на страну и поставите лакат испод рамена. Ставите супротну руку на под на нивоу пупка за додатну подршку, ставите ногу горње ноге на доњи део стопала. Активно гурните лакат, длан и обе ноге у простирку, док извлачите ноге, повлачите карлицу са пода. Повуците косо мишиће на левој страни и супротном руком повуците према горе до стропа како бисте спријечили пад доње руке. Побрините се да врх главе, бедра и успон стопала остану у једној линији.
 7. Лоцуст посе. Ово је једна од најбољих асана за добро држање. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
 8. Ноге на зиду. Или Випарита Карани - превенција и лечење проширених вена. Такође је корисна у уклањању стреса од уморних ногу. Додиривањем зида обема задњицама, повуците ноге тако да су изнад главе. Опустите ноге, можете их мало раширити, пете одмарају на зиду, стопала заједно или на ширину карлице. Притискајте струк на под, ставите руке на стране тела са длановима према горе, опустите рамена и врат.
 9. Посежи лежећи. Лезите на леђа и повуците колена до груди. Проширите леву руку на страну и окрените главу да погледате леви длан. Спустите кољена удесно и пустите десну руку да падне на лево колено. Урадите неколико циклуса дисања и поновите на другој страни. Ова вежба ублажава леђа и убрзава метаболизам.
 10. Медитација. Мала, али редовна медитација ублажава стрес и спречава његово појављивање. На крају вежбе, седите удобно, затворите очи и покушајте да не размишљате ни о чему.
 11. Иога Старт - иога видео курс за почетнике

  Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: мана_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...