За почетнике

5 разлога за сједење у Хануманасани

Нудимо вам 5 од највише мотивирајућих предности обављања узице, након што сте сазнали о чему ћете устати и радити.

За многе, Хануманасана се чини немогућим положајем. Вреди напустити праксу само на недељу дана, јер је цео резултат изгубљен. А ипак, ова асана се исплати знојити се над њом. Нудимо вам 5 мотивирајућих предности конопца.

  1. Најбоље растезање за кукове. У овој асани, и лоза и квадрицепс се истежу једнако добро. Није битно ако потпуно сједите у Хануманасану или још увијек покушавате то учинити, ваше ноге добивају беспријекорно истезање - што је важно ако трчите, често возите бицикл или пуно ходате. Имаћете лепе, витке ноге, мишићи ће бити равномерно ојачани и неће расти као бодибилдер.
  2. Открива зглобове кука. Многи људи имају екстремно затегнуте зглобове кука, јер су директно повезани са пасивним начином живота или прекомерним физичким напором. Дакле, обје категорије се суочавају с овим проблемом. Канап повећава флексибилност зглобова кука, што је изузетно корисно за жене, јер олакшава процес порођаја и изједначава менструални циклус. Корисна је за мушкарце за репродуктивни систем.
  3. Елиминише устајале процесе. Конопац - лек за проширене вене. Осим тога, омогућава храњивим тварима, крви и текућини да уђу у тешко доступна мјеста.
  4. Побољшава расположење. Редовито вјежбање врпце енергизира, ублажава депресију, ублажава стрес, побољшава расположење.
  5. Савршен завршетак тренинга. Ако не желите да ваше тијело повриједи сљедећа три дана након интензивног вјежбања, завршите га жицом. Ово ће помоћи да се уклони млечна киселина из мишића, опусти тело и брже се опорави. Штавише, флексибилно тело смањује ризик од повреде током вежбања.
Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...