За почетнике

5 једноставних начина за повлачење стања

Pin
Send
Share
Send
Send


Развијајући баланс на тепиху, ми аутоматски преносимо стабилност на живот.

Стојећи чврсто на ногама, важно је не само на јоги, већ иу животу. Срећом, побољшањем равнотеже у јоги, ми у принципу аутоматски балансирамо. Равнотеже јачају мишиће, развијају координацију, олакшавају контролу тела, ово је одлична пракса свесности и концентрације. Ако желите да развијете све ове особине у себи, ево 5 једноставних начина за развијање равнотеже.

  1. Вежбајте асане. Нека буде правило да се свакодневно вежбају асане. Многи од њих су прилично компликовани - Хандстанд или Пинцха Маиурасана - али постоје и прилике за почетнике. На пример, овај комплекс. Може се говорити о немирном уму, али ако имате слабе ноге и трбушне мишиће, тада ће бити готово немогуће извести најједноставнији положај.
  2. Медитате. Још један разлог због којег чак ни физички најразвијенији људи не могу стајати у пози Стабла је немиран ум. Ако смо у стресу, ако сами себе не разумемо, ако смо ментално нестабилни, онда ће то утицати на перформансе асана. Наравно, излазак из ових држава можда неће бити тако лак, али ако радите на њему, пре или касније све ће испасти. Редовне медитације су одлична обука за ум и емоције. Покушајте да анализирате ситуацију и не наставите са негативним осећањима.
  3. Будите у тренутку. Медитација је потребна не само да се у принципу осећа боље, већ и за концентрацију. Требали бисте бити у стању да одбаците непотребне мисли и обратите пажњу, пренесете се на осјећај и стајалиште. Тешко је, поготово за почетнике, посебно енергичне личности, али сви имају своје предности и мане. Најважније је да знате са чиме да радите да бисте постали бољи. Зато отпустите напетост и само се предајте овом тренутку.
  4. Узми корен. Током извођења асане, размислите само о равнотежи, изаберите једну тачку и погледајте је, немојте лутати погледом или разумом. Осетите стопало, како долази у контакт са подом, без обзира да ли је тежина равномерно распоређена по њему, замислите да сте се укопали у поду. Визуализација игра велику улогу у равнотежи.
  5. Диши. Ако се напрезате цијелим тијелом, заборављајући на дисање, можете са сигурношћу предвидјети брзи пад. Дисање је кључни тренутак у јоги, који је одговоран за опуштање и исцељење тела. Научите дисати док радите асане. Наравно, лакше је извршити тешку асану, заборављајући на дисање и све врсте брава корена, али трик је у томе што ће вам дисање помоћи да брзо савладате најдраже асане.
Фото: ламисе / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send