За почетнике

5 корака: како пронаћи људе истомишљеника

Шта да радите када поново оживите своје окружење и где ћете наћи оне који вас разумију.

У некој фази живота прелазимо на нову фазу развоја, прерастајући себе и аутоматски прерастајући нашу средину. Као да се претварамо у Алиса у земљи чуда, која је јела питу и повећала је величину - баш као што је скучена у сићушној соби, а особа која је добила духовни вид је уско у оквиру свог уобичајеног оквира. Шта учинити кад прерастеш своју околину, своје најмилије? Сигурно је да су они који су започели јогу или прешли на вегетаријанство, овај проблем познат: када већина народа не разуме и не прихвата ваш избор.

Наравно, важно је држати се корена, цијенити дугорочно пријатељство, али једнако је важно да се окружите људима који вас разумију. Ако не добијете позитиван одговор, ако једноставно не чујете, онда је то директан пут ка депресији и несретном животу. Али ако сте међу онима који вас инспиришу и подржавају, онда се ваше шансе за успешан саморазвој повећавају експоненцијално. Како пронаћи своје људе, истомишљенике?

Први корак: разумите ко сте. Седите и помислите да сте оно што јесте, шта желите од живота. Пре него што схватите какви људи вам требају, разумите ко сте. Ваше жеље, ваше способности, ваше слабости и врлине - схватите ове тренутке и размислите о томе ко вам треба. Можда одговор неће доћи одмах - понекад то може трајати недељама и месецима - али чињеница да ће то доћи сигурно је.

Други корак: разумите ко је ваш пријатељ. Поново, немојте доносити пренагљене одлуке и одвратити се од породице и пријатеља при првој могућности. Али често у нашем окружењу постоје људи који нас повлаче. И ми, схватајући ово, не радимо ништа. Срамота нас је, срамота, онда једном. У ствари, у већини случајева ми се једноставно плашимо да кажемо не. Размислите, осетите, комуникацију са оним што вам особа не користи и зашто. Да ли вам требају људи који се потврђују на ваш рачун, који су заглибљени у лошим навикама које уништавају себе и околни простор? Савет: немојте се ослањати на жељу да им помогнете да постану бољи - они који требају вашу помоћ ће бити питани и прихваћени, а они који то не требају једноставно ће негативно утицати на себе и вас.

Трећи корак: идентификујте своје хобије. Пробајте нове ствари које су повезане са оним што волите и са онима који су заинтересовани за вас. Најједноставнији примјер ако се бавите јогом јесте да се пријавите за јогу, идете на јога турнеју, присуствујете радионицама јоге. И то на сталној основи. Можда од првог пута нећете срести кочију најбољих пријатеља у свлачионици иога центра, али ћете с временом сигурно стећи нова познанства.

Четврти корак: процијените своје знање. Да бисте комуницирали удобно са људима које волите, корисно је бити занимљив. Не будите лењи да научите нешто ново: прочитајте више и погледајте на изабрану тему. Што више знате, лакше ћете одржавати разговор, аи више ћете се осјећати угодно међу људима, што је једнако важно.

Пети корак: заинтересовани за саговорника. Неспретност и несигурност људи одмах читају у другима. Не заваравајте никога дајући самопоуздани и арогантни изглед. Ако имате проблема са самопоуздањем, онда умјесто да трошите енергију на стварање лажног имиџа, ​​покушајте искрено постати заинтересирани за свог саговорника. Слободно изразите интересовање, поставите питања и реците комплименте (наравно, ако су искрени). Вежбајте да будете отворени и љубазни, слушајте активно и лако се подижете. Ускоро ћете сигурно срести оне који вас разумију и подијелити своје хобије.

Фото: дхармабумсацтиве / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...