За почетнике

5 тајни како овладати 108 Суриа Намаскар

Pin
Send
Share
Send
Send


Поздрав Сунцу обећава да ће ојачати намеру, да испуни жељу, да верује у себе и да се поново покрене.

Може се чинити да је Суриа Намаскар нека врста шале, јер већина нас успије направити 9 кругова са тугом на пола, а овдје ... 108! Али не, јога је апсолутно озбиљна у овом погледу - овај свети број достигнућа обећава да ће ојачати намјеру, испунити вашу жељу, вјеровати у вашу снагу и поновно покренути. Али како то урадити, јер чак и са јаком жељом, тело једноставно не може издржати такво оптерећење. У ствари, постоји 5 тајни које ће вам помоћи да припремите и спроведете овај подухват.

  1. Постепено овладајте бројем кругова. Наравно, веома је атрактивна идеја да се открије нека врста "тајне", како се она може узети и одмах олакшати и смирити 108 кругова. Али у животу морате прво радити, а тек онда извући корист. Зато будите спремни на чињеницу да је Суриа Намаскар дугачак пут не за један мјесец, већ за годину дана. Ово је посебно истинито. За почетак, почните са минимумом: нпр. 6. Затим га повећајте на 9, 12, 18 и тако даље. Повећајте број само када сте сигурни у претходном кораку. У почетку, ствари ће ићи споро, проћи ће недеље пре него што удобно почнете да спроводите приступе и спремни сте да додате још неколико кругова - то је нормално. Али онда, у одређеном периоду, осетићете да можете много пута урадити Суриа Намаскар - најмање 108, најмање 1008. То значи да сте спремни!
  2. Поставите намеру. Ако поставите јасну намеру, онда ће све ваше акције ићи у одређеном правцу, све ће бити подређене да би постигле циљ. И дисциплинује велике, мотивише, дозвољава да се не узалуд троши енергија. Али молим вас, немојмо фанатизам. Намера нам је да видимо циљ и одемо до њега, а не да галопирамо широм Европе, повређујемо се и игноришемо сигнале тела. Можете рећи себи: Желим направити 108 кругова Суриа Намаскар за ову Нову годину. И почните са редовном обуком. Ако изненада из неког разлога не испуните рокове, онда је у реду! Главна ствар коју покушавате је да превазиђете своју лењост и тежите великом циљу. Ово је заиста прича да је главно учешће, а не победа.
  3. Пиј воду. Недељу дана пре дана Кс, када планирате да одржите свој изазов, почните да пијете довољно воде. Имате велики физички и психички стрес, тако да тело ни у ком случају не треба дехидрирати. Чак и ако се носите са задатком, ризикујете да се изложите озбиљном стресу, а уместо обећаних користи, отпустите са температуром и слабошћу. Наравно, то не значи да сада морате да уживате у води, само покушајте да не дозволите дуге паузе у пићу. Можда у овом тренутку има смисла напустити кафу и чај да пијемо више воде. Колико пити воду и како, можете прочитати овдје.
  4. Подесите темпо. Дефинитивно не вреди почети брзо у нади да ће се све ускоро завршити. Таква атмосфера ће само покварити праксу. Напротив, покушајте да направите покрете таквим темпом као да их можете изводити целог живота. Не журите нигде, покушајте да не размишљате ни о чему, потпуно се препустите тренутку, прихватите чињеницу да је све оно што јесте. Такав став даје снагу.
  5. Не идите у Схавасану. Након тријумфалног наступа, можда ћете желети да паднете у Схавасану на каучу, или још боље, да заспите. Не, пракса мора бити адекватно завршена. Вратите дах у пози Дове, Лептири, завртите најмање пар минута. Затим, уз мир ума, можете извршити Схавасану и размотрити обављени посао. Честитамо!
Фото: мове_ио_асана / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send