За почетнике

5 уобичајених грешака у асанама

Pin
Send
Share
Send
Send


Размотрите Бакасану, Цхатурангу, Вирабхадрасану И, Гарудасану и Натарајасану.

Чак и ако сте успели да уђете у позу Бакасане од првог пута или седнете у расцепе, у јоги све то није важно ако поза није обновљена. Приоритет ће увијек бити сигурност и користи, а не привлачност. И то је сјајно, јер учимо се бринути о себи и добити шансу за срећну старост.

Одлучили смо да размотримо главне грешке које ученици праве током праксе, као и да дамо савете о томе како их исправити.

Еагле посе

Грешка: Заокружите леђа, не држите тело директно, завијте врат, стегните рамена.
Решење: исправите леђа, немојте лактове притискати на груди, држите зглобове у висини очију, раширите рамена, не спуштајте браду.

Ратна Поза И

Грешка: десна пета стоји иза чарапа, потпорна бедра јако опада и даје прекомерно напрезање колена, отклон у доњем делу леђа.
Решење: да равномерно распоредите тежину између ногу, подигните десну пету, савијте потпорну ногу на колену строго под углом од 90 степени, угурајте репну кост, не савијте се у доњи део леђа, не испупчајте груди.

Данцер посинг

Грешка: карлица је окренута у страну, рамена су на различитим нивоима, потпорна нога је апсолутно равна, абдоминални мишићи нису укључени у рад, пета је ухваћена руком, као што је потребно.
Решење: карлица је строго равна, груди су такође, рамена су на истом нивоу, потпорна нога је благо савијена у колену, трбушни мишићи су благо напети, рука хвата пету тако да лакат зури у таваницу ако је тешко - користи се појас.

Цхатуранга

Грешка: лактови се пружају изван линије дланова, рамена испод лактова, лактови гледају са стране, карлица се издиже као "реп", значајан део тежине пада на прсте.
Решење: дланови су десно испод груди, лактови притиснути на боковима, савијени под углом од 90 степени, довољна удаљеност између пода и рамена. Читаво тело је на истој линији, прсти су притиснути чврсто на под, пете су веома активне.

Бакасана

Грешка: лактови гледају са стране, кукови и тело се налазе близу пода, ту је погнут, врат притиснут у рамена.
Решење: лактови су паралелни, практично исправљени, кукови и тело се држе на тежини због абдоминалних мишића (а не само да леже на лактовима), леђа су равна, врат је слободан.

Таниа Илларионов зна све о сигурној и ефикасној јоги.

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: олеасмиле / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send