За почетнике

6 начина за одржавање равнотеже

Pin
Send
Share
Send
Send


Ови савети ће вам помоћи да се осећате сигурније на тепиху.

Јога је све о равнотежи. На подлози, она нас учи да не испадамо из асана, радећи са равнотежом, у животу - она ​​нас учи да одржавамо хармонију кроз правилну исхрану, здраве односе са људима, невезаност. У сваком случају, јога у животу и јога на тепиху су међусобно повезане, стога, радећи на физичкој равнотежи, јачате менталну равнотежу. Размотрите 6 начина да помогнете да будете сигурнији на тепих.

  1. Користи дрисхти. Ово је техника јоге, која учи да усмери поглед на одређену тачку и фокусира пажњу на њу. Дрисхти побољшава концентрацију и даје разумијевање јединства праксе. Фокусирајући наш поглед на једну тачку током праксе, повећавамо наше фокусирано присуство у асани. Фокус и свест се затим преносе у свакодневни живот. У свакој равнотежи положај не заборавите на дрисхти - и напредак неће потрајати дуго.
  2. Користите реквизите. Они ће помоћи не само почетницима, већ и самоувереним практичарима. Почетници могу олакшати асане уз помоћ цигле и појасева - онда су напори равномјерно распоређени између снаге и равнотеже. Насупрот томе, наставак може отежати асане, продубљујући праксу. Научите како да користите реквизите у пракси.
  3. Пазите на дах. Током равнотеже, често покушавамо да се фокусирамо на не падање, а мисао о дисању изгледа смешно. У ствари, правилно дисање понекад олакшава држање баланса. Зато, пре уласка, на пример, Натарајасане, побрините се да имате мирно, одмјерено дисање. Продубите асану само ако добро дишете. Чим се изгуби дах, поједноставите позу.
  4. Не принудите догађаје. Потребно је време да се успостави равнотежа асана. Ако се не осећате самопоуздано, немојте скакати у један или други положај у нади да ће сада дефинитивно успети. Равнотежа зависи од многих фактора, од наше физичке спремности до унутрашњег стања, и има смисла радити не само са покушајем да не падне, већ са свим тим аспектима одвојено. Да, то је дуг процес, али је ефикаснији.
  5. Немојте се обесхрабрити. Ако скочите као скакавац у позу Стабла - то је апсолутно нормално, не треба се љутити на себе. Третирајте неуспјехе као фактор који показује оно што покушавате, а не оно што сте глупи. Преиспитајте свој став према оним асанама које су тешке за вас.
  6. Не одустај. Напредак може бити одложен, али ће се прије или касније дефинитивно појавити. Јога је увек „пала ружа“, а не „урадила све први пут“. У борби и дисциплини наш карактер је каљен. Зато немојте изгубити наду, једног дана ћете сигурно овладати престижним балансима!
Фото: калпанарадхика_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send