За почетнике

6 најпопуларнијих питања о Кундалини јоги

Pin
Send
Share
Send
Send


Светлана Схнирова, наставница са више од 20 година искуства.

Кундалини јога несумњиво тврди да је најчуднија јога: часови увек почињу са мантрама, већина наставника носи турбане (и мушкарци понекад имају браде и дугу косу), а сама пракса је испуњена чудним звуковима и покретима тела. Ипак, све више људи привлачи његов снажан утицај и тренутна ефикасност. Иако вопорсов ово не постаје мање. Светлана Схнирова, учитељица Кундалини јоге са више од 20 година искуства, одговорила је на најчешће.

  1. Зашто мантре певају на почетку и на крају часа? Певајуће мантре традиционално почињу и завршавају праксу Кундалини јоге. Појање мантри на почетку класе је најбољи начин за прелазак са обичног нивоа перцепције на суптилнији ниво, да се уроните у себе. За становнике метрополе, који у журби прибјегавају лекцији, то је посебно важно. Осим тога, звук је кључ људске енергије. А када неколико људи пева заједно, они се енергично отварају једни другима.
  2. Зашто се током вежбе препоручује да држите очи затворене? Када су очи практичара затворене, пажња остаје унутра и не излази ван. Захваљујући томе, можете научити много више о својим телесним сензацијама, постати свјесни хроничних напора и покушати их излијечити. Не морате се борити са собом - отворите очи, ако вам је неугодно са затвореним очима, то значи да ваше самопоуздање у околни простор још није формирано.
  3. Шта да радимо ако током вежбања замотамо емоције? Блокиране емоције остају на нивоу напетости мишића. Када особа ради у класи са било којом јединицом тела, емоција садржана у њој долази на површину. Не плашите се. Пазите на своје емоције, будите свесни њих и пустите их да се манифестују. Постоје посебне криие (комплекси за вјежбање) који вам помажу да се суочите са љутњом, кривицом, страхом и болом. Ова пракса помаже особи да научи да издржи своје емоције, а не да их задржи.
  4. Да ли је могуће практиковати Кундалини јогу без све те езотерије и мантре? Метода функционише само када су испуњени сви њени услови. Мантре су један од најважнијих алата Кундалини јоге. Међутим, ако нисте спремни да их одмах отпјевате, можете само да слушате. Ако говоримо о учењима Кундалини јоге о суптилним телима, чакрама и енергетским каналима (оно што се обично сматра езотеричким), онда можете, наравно, неко време да не уђете у ове области, али се припремите за услове у којима ћете се користити . Кундалини јога ће радити, чак и ако не знате ништа о механизмима које она укључује. И недавно међу присталицама ове школе отишао је израз "не знам како, али функционише". Реч је о лечењу зависних људи, раду са депресијама, синдрому хроничног умора и поремећајима ендокриног система.
  5. Зашто су нам потребне вежбе дисања? Кундалини јога учи да задржи пажњу на дисању, да прати одређени ритам, да га повеже са покретом који се изводи. Респираторна пракса је најефикаснији начин да се утиче на емоционално стање особе, јер директно утиче на нервни систем, балансирајући га. Вежбе дисања захтевају стрпљење и концентрацију - то плаши неке новајлије, али временом људи схватају да су праксе дисања веома ефикасне и виталне.
  6. Како се носити са опсесивним током мисли током релаксације? Замислите свој ток мисли у облику облака који слободно лебде небом. Покушајте да пронађете положај унутрашњег посматрача у односу на овај ток и ослободите га. У исто време, може се фокусирати на мирно, дубоко дисање, замишљајући како, уз удисање, мир и опуштање улазе у тело, и са издисањем тече преко њега. А онда ће опуштање бити могуће.
Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send