За почетнике

5 начина да се носите са стресом са јогом

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите да се ослободите стреса - пратите ових 5 бодова.

Ефекти сваког стреса могу бити елиминисани вежбањем јоге. Али за то мора бити правилно изграђена. Ових 5 правила ће помоћи да ваши часови буду ефикасни.

Одржавајте правилност

Учини свој тренинг редовним. Нека буде кратак комплекс, али изведите га најмање три пута недељно, и ускоро ћете видети резултат.

Вежбајте увече

Вечерња мека, не превише интензивна вежба са довољним бројем статичких вежби и добро изабрано дисање благотворно ће деловати на нервни систем, помоћи у побољшању квалитета сна, убрзати процесе опоравка тела. Међутим, не треба да вежбате вечерње комплексе, дизајниране за јутарњу или поподневну праксу.

Не заборавите на дисање

Пракса пранајаме ће допунити праксу асана. Поред тога, постоје пранајаме (вежбе дисања), које имају за циљ елиминисање гужве и буке ума, стабилизовање емоционалног стања, смиривање нервног система.

Медитате

Када је у питању рад на уму, перцепција, контрола, један од најважнијих елемената праксе је пракса медитације. Најмање десет минута медитације једном дневно, и сигурно ћете ускоро видјети позитивне промјене у себи.

Не пропустите Шавасану

А сада се сетимо оног тренутка када смо поменули да је важна разлика између друге фазе стреса (отпорности) и само доброг стања присутност велике количине напетости у телу.

Чињеница је да ако намерно не опуштамо, у сваком случају се бавимо акумулацијом стреса. Стога је опуштање један од важних елемената рада са стресним државама у циљу њиховог спречавања, ублажавања или елиминисања.

Фото: вхитнеидависиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send