За почетнике

5 начина за коришћење реквизита. Продубите праксу.

Pin
Send
Share
Send
Send


Реквизити су погодни не само за почетнике, већ и за непрекидне практиканте.

Употреба реквизита у пракси многих је непотребна: наводно у традиционалној јоги није било никаквих реквизита, а сада их није ни потребно. С једне стране, то је истина, јер је веома тешко чак и напредним практичарима да скрену пажњу према унутра, запетљавајући се у појасеве и ћебад. С друге стране, ко може да се похвали беспријекорним растављањем свих асана. Многи наставници са 10 година искуства не оклевају да повремено користе реквизите, јер схватају њихову важност у безбедности и ефикасној пракси.

И ви то радите. Реквизити су дизајнирани не само за почетнике, већ и за све оне који желе да праксу учине квалитетнијом. Да ли смо вас убедили? Затим нудимо 5 начина како користити реквизите за побољшање најизвођеније асане.

  1. Баддха конасана. За неке је ова асана прилично једноставна, али постоји импресиван број људи који у њој доживљавају стварне муке и не вјерују да ће им се икада покорити. Ако припадате овој категорији, предлажемо вам да користите циглу за јогу. Ова једноставна акција ће помоћи да се створи простор између стопала за веће истезање и смањи стрес током вежбања. Техника: Седите у удобној пози са равним леђима. Затегните ноге до подручја препона, спојите их и раздвојите кољена. Ставите циглу између ногу (тачно како, прилагодите се: широка страна цигле ће бити релевантна за почетнике) и чврсто је причврстите. Временом ће се унутрашња површина кукова развити и ојачати, тако да можете потпуно положити кољена на под без реквизита и додатног напора.
  2. Уттанасана. Асиметрија тела је многима позната: нечија десна нога је флексибилнија од леве, неко је супротна. У позама попут Уттанасане, ово има посебно значење. Ако желите да ваше ноге буду равномерно растегнуте, користите циглу са следећим бораксом. Техника: усправите се, ноге заједно и уздах, спустите кољена на кукове (савијте кољена ако то није могуће). Ставите циглу испод те ноге, која је флексибилнија. Вежбајте ово све док продужетак обе ноге није равномеран. Можете ублажити асану тако што ћете поставити још две цигле испред себе и положити дланове на њих, а онда притисак на лоза неће бити тако јак. Ову методу можете користити иу тим случајевима, ако имате велику затегнутост, али желите да је побољшате. Наизменично поставите циглу под ноге - онда ће истезање бити максимално.
  3. Суриа Намаскар. Поздрав сунцу користе у својој пракси различите стилове јоге. Да би продубили сваки покрет у низу и ставили у рад мишиће који се обично занемарују, користите циглу како слиједи. Техника: причврстите блок куковима (треба га направити тако да су ноге у ширини рамена). Током праксе, обратите пажњу на чињеницу да цигла остаје непокретна. Ово је посебно важно у Цхатуранга Дандасану - у таквом положају нема непотребног отклона у доњем делу леђа.
  4. Супта Падангусхтхасана. Биће вам потребан дугачак појас (кратки може да се користи од људи са веома добрим истезањем). Ова метода помаже да се не откида стражњица од пода и доприноси правилном одвајању асане. Техника: Вежите га петљом, баците је на себе, лежите на тепиху и постарајте се да појас трчи право испод лопатица (можете одмах испод). Затегните леву ногу до груди. Поставите ногу испод ремена и исправите ногу што је више могуће. Држите положај 7-10 циклуса дисања и поновите на другој страни.
  5. Навасана. То је положај који максимално укључује абдоминалне мишиће. Употреба појаса у овој асани ће помоћи да се правилно позиционира леђа и равномерно распореди тежину по телу. Техника: као у претходној асани, направите петљу од појаса и баците је на себе. Појас треба да се протеже дуж леђа, испод лопатица, дуж површине стопала. Изравнајте ноге што је више могуће, подигните леђа тако да тело направи квачицу. Исправите руке паралелно са подом. Осетите како штампа ради.
Фото: катринапетнеи / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send