За почетнике

6 асана за снагу и флексибилност

Pin
Send
Share
Send
Send


Веома је важно развити не само флексибилност, већ и снагу да се избегне повреда.

Многи практиканти често сањају о већој флексибилности и журе у базен са главама да би извели асану на истезање. Али не знају сви да су флексибилни, али слаби мишићи опасни јер повећавају ризик од повреда. Ако имате превише флексибилне мишиће, можда је то разлог да размишљате и јачате мишиће, а не само да уживате у дар природе.

Нудимо мали низ асана које, с једне стране, развијају флексибилност, ас друге, јачају мишиће, штите их од могућих повреда.

  1. Ека Пада Рајкапотасана. Савијте предњу ногу и исправите леђа тако да седите симетрично, затварајући бутину. Важно је да имамо колена на супротним странама кичме. Ми гурамо ноге са тепиха, тако да можемо да седимо на поду и стварамо истезање кичме, отварајући прсни кош због активних руку.
  2. Ањанеасана из зида. Овај положај је користан за оне који желе да истежу спољашњу површину бутине. Пресавијте неколико пута и ставите га на зид. Спустите лево колено на њега и притисните потколеницу уз зид. Десно стопало је на почетку тате, нога је савијена под углом од 90 степени. Ако растезање дозвољава, померите стопало даље и седите са карлицом.
  3. Супта Падангусхтхасана. Савијте десно колено и повуците га према грудима. Зграбите десни прст и исправите га. Користите појас ако је то тешко.
  4. Схалабхасана. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
  5. Навасана. Седите на под и испружите ноге напред. Нагните тело уназад и подигните ноге право горе. Равнотежа у пози, ослоњена на кост. Угао између пода и ногу треба да буде 45 °, између ногу и леђа - 90 °, између леђа и пода - 45 °. Ако имате слабе абдоминалне мишиће, кратко се задржавате у пози и ни у ком случају не покрећете силу.
  6. Ардха цхандрасана. Пребаците тежину на десну ногу, идите напред прстима. Подигните леву ногу, повлачећи пету. Окрените лево раме и повуците лакат назад. Укључите центар тела.
Фото: иогавитхбриохни / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send