За почетнике

6 питања за оне који желе да предају јогу

Pin
Send
Share
Send
Send


Пре него што кренете на следећи корак и почнете да подучавате, одговорите на ова питања.

Пре него што постанете учитељ - уверите се да разумете своје жеље и одговорите на главна питања.

Зашто желите да будете учитељ?

Процес учења захтијева значајна улагања, укључујући вријеме и новац. За узалудно уклањање отпада - објективно процијенити ситуацију. Ако нисте заинтересовани за наставу, не губите време на формалности. Да би се повећао ниво личне праксе, довољно је посетити радионице и семинаре.

Шта желите од свог учења?

Формулишите своје идеје и ускладите их са крајњим циљем. Разумите шта желите да постигнете у овом процесу, какво искуство желите да добијете. Пронађите курсеве који вам одговарају професионално и лично и моћи ћете да испуните ваше жеље.

Ко је тим наставника?

Друга важна компонента су инструктори курса. Пронађите комплетне информације о курсу који вас занима. Откријте ко и колико разреда води. Ово је неопходно ако желите да учите због одређеног учитеља. Може бити да наставник проводи своју класу само један дан.

Ако је могуће, похађајте семинаре инструктора курса како бисте се упознали са њиховим стилом. Процес наставе јоге разликује се од подучавања ученика.

Који ниво и сертификат желите да примите?

Ако желите да постанете стручњак у одређеној техници / стилу, изаберите сертификоване курсеве. Пошто пролазак курсева који не издају сертификате, не гарантује посао.

Ако желите да предајете у иностранству, побрините се да ваш сертификат буде у складу са међународним стандардима.

Такође треба да размислите о томе који ниво желите да добијете. Пре него што се упишете на курс, проучите доступне опције, питајте свог наставника за савет.

Када је погодно студирати?

На ово питање се мора одговорити да бисте правилно саставили распоред. Ако радите радним даном, онда ће вам бити згодно да се обучавате викендом. Или можда радије учиш радним данима? Или једном у две недеље? Данас постоји много курсева који су спремни да вам пруже погодно време за учење.

Који је пуни трошак курса?

Сазнајте тачно шта плаћате. Неки курсеви укључују само наставу са наставником. Трошкови осталих курсева могу укључивати пружање смјештаја, хране, образовних материјала. Ако имате проблема са новцем, сазнајте да ли је могуће добити стипендију или дјелимично платити накнаду.

Фото: робинмартиниога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send