За почетнике

6 асана за јачање руку

Pin
Send
Share
Send
Send


Са овим асанама, чак и најслабије руке ће постати јаке.

Слабе руке су проблем за многе придошлице, који затварају приступ перформансама већине моћних асана. Стварно вежбање у комфорном режиму је тешко када се руке тресу и не слушају вас. За вас смо припремили 6 једноставних асана које ће у рекордном времену помоћи да ојачате ваше руке и савладате нове асане.

  1. Пас лицем према доле. На све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
  2. Планцк. Ширина рамена, зглобови зглобова паралелни с предњим рубом тепиха. Вратите пете назад, а центар стернума - напред. Усмеравањем репне кости на пету, гурните предњу површину кукова на задњу страну. Осетите како су абдоминални мишићи укључени у рад, не дозвољавајући доњем делу леђа да се савија.
  3. Фореарм Планк. Поставите подлактице на под и закључајте прсте у браву. Ставите лактове право испод рамена. Исправите ноге, активно гурајући пете назад.
  4. Цхатуранга. Уђите у Позицију Планк. Савиј руке, усмеравши прсну кост напред. Уклоните рамена од пода тако да груди не падну: тако ћете постићи напредовање - кључну акцију у пози.
  5. Сиде бар. Из положаја даске, котрљајте се до спољне ивице десног стопала и испружите леву руку према стропу: требало би да буде тачно изнад десног стопала. Опустите рамена, померајте трапезне мишиће са врата. Обавите исте радње као у пози на дасци: усмјерите репну петљу до пета и гурните предњу површину кукова назад.
  6. Позирање дупина (варијација). Изађите из шипке на подлактицама. Пажљиво почните прилазити ногама према рукама. Не гурајте врат у рамена. Пренесите телесну тежину са стопала на руке. Погледај у стопало. Подигните десну ногу без отварања карлице. Соцк гледа себе. Поновите на другој страни.
Фото: асанаребел / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send