За почетнике

6 балансира за сваку праксу

Различити положаји за равнотежу погодни су за практиканте различитих нивоа: неки су погодни за почетнике, а други за напредне.

Балансне позиције нам помажу да останемо у контакту са садашњим тренутком. Немогуће је с лакоћом устати на руке ако прођете кроз ум, што ћете сутра појести за вечеру. Баланс представља и повећање самопоуздања, храбрости и унутрашње снаге. То је и прилика да се направи пракса која ће бити разиграна и забавна, прилика да се видите са неочекиване стране.

Различити положаји за равнотежу погодни су за практиканте различитих нивоа - неки су погодни за почетнике, други су за практичаре са средњом стручном спремом, а други за напредне.

Стање за почетнике

 1. Посе Цров (Бакасана). Овај став може показати придошлицама колико су јаке и добро координиране, повећавајући њихово самопоштовање. Он тонира и јача руке, рамена, центар тела - и ум. Ако се плашите пада напријед (што се прво дешава!), Ставите јастук испред себе.
  Савет: Створите јачу базу тако што ћете раширити прсте и гурнути доле цијелим дланом, укључујући и јастучиће, и гледати равно напријед.
 2. Бочна појава вране (Парсхва Бакасана). Теже, али и даље веома приступачне варијације. Помаже у изградњи снаге у зглобовима и рукама, као иу косим мишићима центра тела. Овладавајући бочну позу вране, постављамо темеље за тако сложене позе као Каундиниасана.

Интермедиате Баланцес

 1. Хандстанд (Адхо Мукха Вриксхасана). Да ли сте видели колико је лако деци да држе стој за руке? Њихова храбра разиграност каже да они уопште не размишљају о томе како да то ураде - они то једноставно раде. Овај положај нам помаже да превазиђемо страх од преокренутих положаја.
  Развија снагу руку и рамена, а ако се то учини неко вријеме, може вам помоћи да се физички осјећате лакше и успоставите везу са својим властитим тијелом.
  Савет: Угријте се пре него што урадите ово држање и, као у Пози Вране, стојте на свом длану и погледајте простор испред ваших дланова - ово помаже да замислите стабилнију основу.
 2. Поза осам углова (Асхтавакрасана). Много приступачније држање него што се чини на први поглед. Потребно је време да се успостави равнотежа када су торзо и ноге у асиметричној позицији, али пошто улазите у положај за седење, ова равнотежа није тако застрашујућа као и многи други.
  Савет: Прса треба ићи напријед чим се придружите ногама - и дешава се да је то страшно. Да бисте себи помогли, замислите да светлост долази из вашег срчаног центра који вас води напријед - звучи чудно, али функционише!

Адванцед Баланцес

 1. Сцорпион Посе (Врсхцхикасана). Ово држање комбинује три тешка елемента одједном - отклон, обрнути положај и равнотежу на рукама - није изненађујуће да је у категорији напредних практичара. Почните учити са својим учитељем да бисте избегли повреде.
 2. Висхвамитрасана (Висхвамитра саге посе). Очигледно, овај положај помаже да ојачамо цело тело, посебно руке, ноге и центар тела. Такође открива подручје кука, лоза и унутрашње мишиће бедара. И у исто време, у овој веома интензивној позицији, важно је правилно поравнање. Снага и стабилност коју ова поза култивише даје мега-дозу самопоуздања.
Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...