За почетнике

7 важних питања о јоги за почетнике

Pin
Send
Share
Send
Send


7 питања која учитељи најчешће постављају.

Ако ћете ићи на своју прву лекцију или сте већ отишли, али нисте нешто схватили, можда ће вам искуство других ученика бити корисно. Ево 7 питања од почетника које најчешће чују наставници.

За шта је мат?

Тепих је ваш лични простор, границе које стварају осјећај повјерења. Уградили сте асану у овај простор, дисциплинујући ум и тело. Пена и пешкири неће заменити отирач, макар само зато што ћете клизнути и пасти на њих, изгубити стабилан положај тела, а асана је првенствено о стабилности. Универзални тепих - дебели и неклизајући. Више је хигијенски имати своју простирку и однијети је на час.

Зашто радимо боса?

Постоје најмање два разлога - практична и енергетска. Са енергетске тачке гледишта, на нашим ногама имамо масу тачака опште акције и тачке повезане са појединачним органима. На стопалима се завршавају енергетски меридијани (нади). Зато, вежбамо са босим ногама, активнији смо на њима. Са практичне тачке гледишта - босе ноге се склизну.

Зашто неки практиканти први пут пјевају мантре?

Врсте јоге, у којима постоји линија континуитета, тј. Пракса кроз векове, преносе се од учитеља до ученика, обично започињу захваљујући наставницима. Да би то урадили, реците мантре.

Могу ли пити воду у разреду?

Не постоје медицинске контраиндикације за гашење у учионици, напротив, вода побољшава функционисање лимфног система, али неки наставници могу имати сопствену тачку гледишта. На пример, неко може веровати да гаси створену унутрашњу ватру.

Током јоге у врућој сали, одређени тренуци су одређени приликом узимања гутљаја. Наставници Кундалини јоге ће вам савјетовати да пијете што је могуће више након наставе како би подржали текуће метаболичке процесе. Слободно разјасните ово питање са инструктором.

Колико пута недељно треба да се бавите резултатом?

Учесталост тренинга је директно повезана са мотивацијом, али мотивација се повећава у зависности од тога колико често радите. 3 групна часа недељно ће бити добар почетак за почетнике да искусе акумулативни ефекат праксе.

Са таквом правилношћу, паузе између часова ће дати одмор мишићима који још нису навикли на редовно вежбање. Такође можете добити препоруку за регуларност ваших часова од инструктора.

Да ли онлине часова замењују праксу уживо са наставником?

Нису све врсте јоге погодне за њихово снимање. На пример, ако сте почетник који је дошао на јогу са медицинским индикацијама, на пример, са повредама кичмене мождине, онда би чак и Ииенгар-ова пажљива јога била боља за вас под надзором инструктора.

Ако је тело спремно за самосталну праксу, а нема довољно времена за редовне излете у студио, онда је онлине тренинг бољи од његовог одсуства, а истовремено, барем једном месечно, покушајте да изађете из куће за групни час - то ће одвести вашу праксу на нови ниво .

Где седети у разреду ближе или даље од учитеља?

Ако сте нови у иоги, онда може постојати несвјесна жеља да се сакријете, заузимајући мјесто у посљедњем реду. Тако ћете учинити себе и наставника лошом услугом. Сама, јер ћеш бити горе виђен и чуо. Постоји искушење да се не фокусирамо на инструкције наставника, већ на примјер других ученика, што може бити погрешно.Важно је да наставник схвати да ли у учионици постоје нови ученици који то узимају у обзир приликом конструисања и објашњавања пракси. по први пут је потребна посебна пажња.

Фото: бендибрее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send