За почетнике

5 начина да се котач користи у пракси

Неопходни реквизити за све који желе да реше проблематична подручја и побољшају истезање, снагу и равнотежу.

Иога точак је постао невероватно популаран пас у последњих неколико година. Користи се са задовољством у пракси многих јогија, јер уводи различитост (која је важна за оне који редовно практикују више од три године), јача многе асане, допушта продубљивање праксе и, у принципу, лако се уклапа у њу. Али, многа од тих аквизиција заустављају питање: како га користити? Говоримо о 5 одличних начина да уведемо точак у вашу праксу јоге.

 1. Масажа леђа Точак може послати вашу кичму у Нирвану. Ово се посебно односи на оне који проводе дане седећи за радним столом. Ова вежба ће помоћи да се благо и сигурно опустите леђа, ослободите напетости и снажније откријете подручје грудног коша.
  Седите на тепих, померите точак до основе кичме, подигните кукове и повуците га уназад уз точак, понављајући његов облик. Ноге су чврсто притиснуте на тло. Што се више крећете по точку, јачи ће бити прогиб, па прилагодите интензитет према вашим могућностима. Ако се осећате удобно, померите се напред и назад да бисте добро масирали леђа.
 2. Растеже и продужава кичму. Прихватите почетну позицију као у претходној вежби. Окрените леђа на точак, ставите руке иза главе и држите га лактовима напред. Савршено растеже рамена, продужава кичму, ублажава напетост из врата, рамена, горњег дијела леђа.
 3. Можете и истегнути и опустити друге делове тела:

  • Лунге посе. Поставите точак испод горње површине левог бедра. Савијте десну ногу на колену под углом од 90 степени. Да бисте повећали тракцију, возите бок до точка колико је то могуће.
  • Лептир поза са отклонима. У том положају, подручје грудног коша је савршено откривено. Сједните на простирку, спојите ногу и повуците их у подручје препоне. Поставите точак иза леђа (што је бољи отклон, то је точак ближе дну леђа). Пажљиво поставите кичму на подупираче. Опустите се и дубоко удахните
  • Херо представља са отклонима. Овде је цела предња површина тела добро нацртана. Клекните (ширина рамена). Ако имате добру затегнутост, можете их спојити. Одвојите стопало тако да се између њих уклопи карлица. Седи, узми телеће мишиће. Помоћу отклона, поставите кичму на точак, померите исправљене руке иза главе и опустите се
 4. Јача и тонизира тијело. Точак може ублажити муке у моћним асанама, или, обрнуто, повећати интензитет.
  • Притисак и горњи део тела. Помоћу точка, лако можете модификовати позицију Планк. Устани на даску и стави точак под ноге. Можете да останете у том положају, или да га ојачате, повлачећи колена до груди и водећи их у првобитни положај.
  • Буттоцкс. Устани право. Ставите точак десно (паралелно са телом) и поставите пету десног стопала на њега. Лагано га напуните да бисте повукли мишиће теле, истовремено седите и савијте леву ногу у колену. Вратите се на почетну позицију и вратите пету на почетну точку на точку. Поновите 15-20 пута, а затим на другој страни.
  Ставите задњицу у форму не остављајући мат.

  Видео курс "Еластична задњица за 7 дана"

  7 видео туторијала ће вам помоћи да повећате и подигнете задњицу, дајте им леп и секси облик.

 5. Побољшава равнотежу. Добра равнотежа зависи од јаких трбушних мишића и стабилизаторских мишића. Точак ће вам помоћи да ставите највише "лењи" од њих у посао, јер ако их не користите, само падните.
  • Посе Гарландс. На волан. Држите колена равно, држите кичму равно.
  • Стани на прст. Попните се на точак, затим исправите леву ногу и држите баланс
 6. Продубљивање праксе као целине. Точак помаже да се побољшају сви физички аспекти праксе. Ако сте заинтересовани да брже решите проблематична подручја, побољшате снагу и брже растезање, онда ова подлога свакако може бити корисна. Уз то, можете и да остварите своју креативност, измислите нове начине да је користите, и на сваки начин је уведете у праксу.
Фото: смилевитцх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...