За почетнике

Асана, која помаже у разговору и стварању без напора

Вежба за Висхудхи, која је одговорна за комуникацију, говор и креативност.

Висхуддха - енергетски центар комуникације и самоизражавања. То нам омогућава да се повежемо са сврхом нашег живота и изразимо је свету. Она је одговорна за то како дијелимо наше мисли и осјећаје с другима и како говоримо нашу истину. Када је овај центар уравнотежен, можемо говорити без напора, мудро и поштено.

Када се блокира - шта се може догодити, када дође до неких промјена у животу, када се осјећамо несигурно, или када не изражавамо оно што осјећамо - врат и грло могу бити напети и буквално може бити тешко говорите, изражавајте своје мишљење или говорите о ономе што осећамо и шта нам је важно.

Матсиасана, Посе Фисх

Стимулише и истеже мишиће врата и грла - и оних жлезда које регулишу метаболизам и ниво хормона. Физичко истезање и продуљење предњег дела тела доводи свежу крв у ткиво грла и омогућава енергији да слободније тече у региону чакре.

Извршење: Лезите на леђа, ноге заједно, подлактице поред тела. Почните да подижете груди и груди према небу, допуштајући да се ваша глава опусти. Пажљиво подигните врх главе и ставите је на тепих, спајајући лопатице тако да се шире и отварају груди и грло. Останите овде 5-8 циклуса дисања.

Фото: инспиринг_вандерерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...