За почетнике

6 стилова јоге за другачији ритам праксе

Њихова главна разлика је проток. Али сви они представљају исту филозофију.

У средишту сваког стила је филозофија о вођењу срећног живота и љубави за све. Изаберите један од шест стилова који су вам ближи у духу и упознајте своје тело и ову филозофију.

Асхтанга иога

Ово је скуп поза које се понављају сваки пут у истом поретку. Већина позиција одржава 5 циклуса дисања. Помаже у фокусирању и ублажавању стреса.

Сваки ученик у разреду понавља одређени скуп док учитељ не види промјену. Затим даје нови ред асана, који ученик мора поновити.

Виниаса Флов

Овај стил чува традицију Хатха Иоге. Његова главна разлика у динамизму је да се једна асана глатко улива у другу. Цхатуранга Дандасана, Адхо Мукха Схванасана, Урдкхва Мукха Схванасана се често користе за транзиције између асана.

Током једне лекције студентима се могу представити асане различитих нивоа. Фокус током праксе је обично на 1-2 дијела тијела. Асане се изводе како би се проучили ови поједини дијелови.

Повер иога

Интервални тренинг са елементима Бикрам јоге. Изврстан за губитак тежине и јачање зграде. Овај стил је настао из Виниаса, Асхтанга и Бикрам Иога. Захтева физичку обуку, дисциплину.

Вежба се у собама са температуром од 40 ºС. Гласна музика, охрабрујуће речи учитеља, склекови, вежбе у стомаку, лунгес - тако изгледа класа Повер Иога.

Ииенгар Иога

Значајка стила - фокусирање на анатомију и опоравак од повреда. Правилно подешавање асана је основа лекција. Наставници строго прате ово.

Свака позиција се одржава 5-10 циклуса дисања. За третман оштећених делова тела коришћењем специјалне опреме.

Ресторативна јога

Ово је врста Ииенгар јоге коју је створио да би ублажио бол ученика. Током ових часова издаје се скуп различитих реквизита. Они су неопходни за употребу у тешким ситуацијама за ублажавање стреса.

Свака позиција се дуго задржава тако да се парасимпатички нервни систем потпуно пробуди. Олакшава бол и ублажава стрес.

Иин иога

Одлично за спортисте којима је потребно дуго растезање. Сваки положај држи се дуго времена, што вам омогућава да стимулишете флексибилност и протеже мишиће фасције.

Ова класа се може практиковати 1-2 пута недељно. Након интензивног истезања, мишићи се дуго опорављају. Не треба да вежбате Јин-јогу пре активних вежби.

Фото: наталиасиога / инстаграм.цом иогаандјулиет / инстаграм.цом _росеиога_ / инстаграм.цом иогафордхарма / инстаграм.цом киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2019).