За почетнике

7 асана за откривање женствености

Претворите своју праксу у божански плес.

Пракса јоге не мора бити утјеловљење концентрације и концентрације. Ако желите да ступите у контакт са вашом Схакти, са вашом божанском женском суштином, укључите своју омиљену музику и плешите - као да радите јогу. Ових 7 поза помоћи ће вам да се што више отворите и осјетите своју снагу.

  1. Постављање праксе. Ми преносимо пажњу у тело. Затварамо очи, схватамо дах, пуштамо мисли, само дишемо. Остајемо у фиксној позицији колико год је потребно да смиримо ум и осетимо импулс до почетка покрета. Нека ови минути (отприлике од 3 до 10) прођу у тишини. Ако је тишину тешко створити, онда је потпуно позирање довољно, чак и на бучном мјесту. Помоћи ће да се смири и усагласи са праксом певања Ом мантре.
  2. Укључите музику коју волите.. Онај који инспирише и под којим ће покрет ићи сам. Почињемо кретање главе. Спора и веома опрезна: напред, назад, десно, лево, у круг. Помери се затворених очију. Затим повезујемо рамена - ротације напред, назад. Истезање руку: истезање напријед, назад и обрнуто - руке натраг, прогиб у грудима. Затим отпустите руке, пустите их да се крећу како желите: валови дуж цијеле дужине, укључујући руке и прсте. Затим подигните руке, можете направити браву руку и фиксирати положај за 1-2 минута.
  3. Промените положај ногу: откријте их колико то дозвољава истезање. Исправите колена. Ноге вуку или од себе или од себе (и боље је да се смењују). Повуците главу и отворите рамена. И са ове позиције почињемо да се нагињемо лево и десно - у једној равни, без губитка вертикале. Са благим заокретом силазимо наизменично на десно, а затим на леву ногу. Коначно, идемо доле и одморимо се.
  4. Од позиције "ноге у страну" ван равнотеже чучања - полако, грациозно и симетрично, држећи се рукама. Окрените прсте ван и зауставите се на коленима у страну (гранд плие). Колико ће колена бити отворена, није важно. Сама чињеница да држите позу има снажан тонички ефекат на ноге и одржавање равнотеже. Поза је веома корисна за жене.
  5. Узми позу Голубице. Ако је могуће, ухватимо стопало и одморимо у миру, уживајући у растезању и стационарном положају. У ком тренутку да пређете на другу страну, бићете подстакнути сопственим унутрашњим ритмом. Пажљиво га слушајте.
  6. Ставите, укључујући не само целу предњу површину трбуха, већ и мишиће кукова. Одмах вас упозоравам - то није тако једноставно као што се чини на слици. Сакупљамо снагу воље и корак по корак повећавамо вријеме. Обратите пажњу на време када то урадите први пут. Интересантно је додати најмање 3 секунде дневно.
  7. Последње опуштање које предлажем да обавим у лежишту лептира. Ноге су притиснуте заједно, руке, тело, лице су потпуно опуштени. Испод бедара, ако лежите неудобно, можете ставити јастуке. Након неколико циклуса дисања, истегните ноге и уроните се у Схавасану.
Фото: ворлдофиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...