За почетнике

Шта је важно да практикант почетник зна?

Pin
Send
Share
Send
Send


Оно што је важно имати на уму када почнете да вежбате јогу.

Постоје ствари које треба имати на уму када почнете да вежбате јогу. Ово знање може утицати не само на ефикасност праксе, већ и на ваше здравље.

  1. Размотрите контраиндикацијеИ. Прочитајте контраиндикације за сваку позу прије извођења. Менструација, трудноћа, висок крвни притисак, повреде колена - све то је основа за селективни приступ пракси. Ако имате било каква здравствена стања, пријављени сте код доктора, обавезно се посавјетујте са својим учитељем јоге прије наставе.
  2. Прилагодите положаје својим способностима. Инструктори и слике у књигама о јоги, по правилу, показују циљ који треба остварити. Али не покушавајте, превазилазећи себе, да постигнете идеалну позицију у првим разредима. Развијте осетљивост, пронађите границу удобности - и немојте је прелазити.
  3. Не убрзавај. Нема потребе да уроните у јогу као у базену са његовом главом. Што постепено повећавате интензитет наставе и оптерећења, то је већа вјероватноћа да ћете ићи даље. Постоје три опције за развој у пракси: прва је да држите позу све више времена; други је постепено увођење у праксу сложенијих асана; трећи је повећање стопе промјене асана.
  4. Пажљиво покупите асане. Никада не почињи са јачањем слабих тачака. Прво користите оне вежбе које ће ојачати ваше снаге, а тек онда прећи на оно што боли или захтева развој. Изаберите оне асане које су вам доступне. И не заборавите препоруке за сваку вежбу.
  5. Подесите трајање праксе. Колико дана у недељи требате радити јогу? Наш одговор је 7. Али за почетак ће бити добро радити најмање 2-3 пута недељно. Истовремено постепено повећавајте време: 15 минута за кућну праксу - добар почетак. Постепено, чак ни у једној години, доведите ову бројку на 90 минута.
  6. Једите највише 2 сата пре тренинга. Или се послужите јогуртом или орасима. Напуњени стомак током тренинга неће вам се захвалити. Али о води је боље питати наставника. На пример, у Кундалини јоги се препоручује да се пије током сесије, јер постоје активни процеси обнове.
Радите са професионалцима! Татиана Илларионова, Мариа Схатланова и Андреи Ризхакин ће вас корак по корак водити ка бољој форми.

Иога сет "Иога старт"

Јога комплекс за почетнике, јасна упутства и важно знање о јоги.

Фото: одетте__хугхес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send