За почетнике

8 најмлађих јога асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Није неопходно тражити грешке са годинама - ове асане, иако младе, веома су корисне.

Јога је традиција са хиљадугодишњом историјом. Али то не значи да се не мења и да се не прилагођава темпу модерности. Сваке године постоје не само нови стилови и јога центри, већ и асане. Представљамо првих 8 најмлађих асана за које можда још нисте чули.

  1. Поза обрнутог ратника. У овој асани, латерална површина тела је савршено растегнута, ноге и воља су ојачане. Постоје и друге користи.

  2. Поза пса који плеше. Иако је ова асана млада, не треба вас заваравати по годинама - она ​​има диван терапеутски ефекат. Она отвара своје срце небу и тјера да видите свет наопако, подиже и тонизира мишиће тела.
  3. Мермаид посе. Ова варијанта Ека Пада Раја Капотасана добила је ово име из непознатих разлога. Али ево што је познато: савршено открива подручје груди и савршено је за почетнике.
  4. Поза Богиње. Уката Конасана - одличан начин да се протеже и ојача унутрашња површина бутина, да би се побољшало здравље жена.
  5. Поза палог анђела. Не, ово није покрет слободног стила, ово је нова асана. Он комбинује предности Парсхва Бакасане и Ека Пада Каундиниасане, наиме: јачање руку, развијање равнотеже, и штавише без пренапрезања у зглобовима. Она такође развија снагу воље и способност да се балансира између снаге и флексибилности.
  6. Ека Пада Каундиниасана варијација. Ова асана чини не само рад тела, већ и мозак - покушати схватити како ући у ову асану. Ова загонетка.
  7. Поза скромног фламинга. Грациозни и елегантни фламингоси имају много тога да науче. У овој асани, да би се постигла лакоћа и лакоћа, потребно је да радите.
  8. Поза жабе камиле. Ова варијација позиције Цамел-а је савршено радни отклон и истезање предње површине бутине. Идеалан за оне који воле да раде на више зона истовремено.
Фото: мартина_рандо / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send