За почетнике

Асане за бакасана: 6 поза

Pin
Send
Share
Send
Send


Бакасана јача штампу, зглобове и руке, олакшава одржавање равнотеже, развија концентрацију.

Поза вране је асана, којом практично сви почетници почињу прве кораке у билансима. Поред тога што изгледа изузетно импресивно, јача притисак, зглобове и шаке, олакшава одржавање равнотеже и развија концентрацију. Али да бисмо је савладали, потребна нам је база (мада не и велика). Нудимо вам комплекс од 6 асана које ће вам помоћи да уђете у Бакасану.

  1. Цат посе. Устани на све четири. Дланови строго испод рамена, раширених руку. Док удишете, савијте леђа и нагните главу уназад. Издисати, нагнути главу до груди и савити се. Руке треба да остану усправне све време и одмарају се на поду. Држи корак.
  2. Лиззерска поза. Устани право. Закорачите напред напред десном ногом и савијте колено под углом од 90 степени. Спустите лево колено на под (у случају бола, ставите тепих испод њега). Леђа су равна, окомита на под. Исправите руке, отворите груди и гледајте напред. Нахраните тело напред и лагано просијајте карлицу.
  3. Варијација држања орла. Усправите се, савијте колена и угурајте кост. Савијте десно колено. Покријте га левом ногом. Покушајте да се уверите да лево колено не прелази централну линију тела. Ставите леву руку испред лица, зграбите леву руку десном руком и затворите дланове.
  4. Варриор Посе ИИИ. Пренесите тежину на десну ногу и савијте је у колену. Ставите руке равно на под, подигните леву ногу тако да буде паралелна са подом. Подигните руке - оне морају бити у линији са телом и левом ногом.
  5. Пола чамца. Лезите на леђа, савијте колена и стављајте пете поред задњице. Повуци руке дуж тела. На издисају, подигните главу, одвојите лопатицу од пода, оставите доњи део леђа притиснут на поду. Руке се повлаче паралелно са подом. Гурните доња ребра у карлицу.
  6. Стицк посе. Уђите у Позицију Планк. Савиј руке, усмеравши прсну кост напред. Уклоните рамена од пода тако да груди не падну: тако ћете постићи напредовање - кључну акцију у пози.
  7. Посежи лежећи. Ова варијација Бакасане (кранске позиције) се изводи док лежи на леђима и даје вам могућност да искусите ниво свести о абдоминалним мишићима и способност да их контролишете, што је неопходно за успешно балансирање на рукама. Штавише, ова варијација ће вам помоћи да развијете самопоуздање за потпуно држање, јер Бакасана је много мања опасност када немате где да паднете! Започните у Супта Баддха Конасана (положај везаног угла). Повуците мишиће доњег стомака до кичме. Држите кукове отворене док протегнете колена до рамена. Повежите велике ножне прсте и усмјерите стопала на кост. Растргајте рамена од пода и испружите руке дуж потколенице. Притискајте дланом као да заправо изводите равнотежу на поду. Наставите да вучете весла, даље од пода. Истовремено, притисните ноге ближе подлактицама, а руке ближе ногама. Побрините се да мишићи доњег трбуха још увек буду напети и да се активирају за кичму. Повуците колена чак и ближе раменима, испружите руке према напријед, изнад нивоа пете.
Фото: баиафранце / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send