За почетнике

Како изводити плесачку позу

Ове тајне ће помоћи да се поуздано изведе положај плесача.

Плесачица је једна од најлепших и најкориснијих асана. Развија осјећај равнотеже, флексибилности и снаге, открива подручје груди и умирује ум. Али пошто је доста компликовано, почетници треба да запамте око 5 главних правила када се изврши.

  1. Цустомизатион. Пре него што уђете у асану, треба да се подесите. Стојте заједно са својим ногама. Поделите тежину равномерно стопама, осетите под. Енгаге дрисхти - Усредсредите свој поглед на једну тачку. Продужите дах. Морате бити апсолутно мирни, само онда можете почети да изводите. Вратите десну ногу назад, лагано савијте леву ногу на колену и ухватите десни глежањ десном руком.
  2. Цаптуре. Побрините се да зграбите зглоб тако да палац не гледа у вас, већ у другом смјеру. Ово је неопходно за максимално отварање груди.
  3. Детунинг. Побрините се да карлица изгледа равно. Покушајте да избегнете поремећаје у телу. Често се јављају ако нисте спремни за ниво сложености који сте заузели. Ако ваша карлица побегне, смањите отклон или користите зид као ослонац.
  4. Сигурност Побрините се за колено равне ноге. Има велико оптерећење, због чега га је лако повриједити. Да бисте то избегли, немојте потпуно расклапати ногу, пустити да се благо савије у колену.
  5. Свипе. Стабилност у овој асани у великој мери зависи од доброг замаха десном ногом. Што је сигурнији, лакше ће бити ухватити равнотежу.
Усавршите напредне асане са Олиа Маркуез.

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: цхелсеикорус / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...