За почетнике

Како одржати равнотежу у Анџанеасани

Pin
Send
Share
Send
Send


Иако на први поглед изгледа да то није равнотежни став, свима није лако задржати равнотежу у њему.

Ако се лоше осећате због свог центра у Ањанеасани, нисте сами. Иако на први поглед изгледа да то није равнотежни став, свима није лако задржати равнотежу у њему. Пратите ове савете тако да ова асана може радити без проблема 5-10 респираторних циклуса.

  1. Држите дрисхти. Дрисхти - концентрација вида и пажње у једном тренутку. Фиксирајте пажњу, на пример, на врх носа, без потребе да напрезате очи. Ова техника ће вам помоћи да се лакше концентришете и одржавате равнотежу.
  2. Држите корен. Укључивањем Мула Бандхе у посао, затварамо канал кроз који енергија тече - биће нам корисно да одржимо равнотежу. Док изводите асану, затегните мишиће перинеума, али не задржавајте дах.
  3. Ставите цело тело на посао. Ањанеасана је поза у којој би требало да функционише цело тело, а не само ноге. Често забораве на то, што не доприноси стабилности. Нека вам ноге буду јаке, ваша кичма равно, притисните снажно, и ваше руке неће висе са конопцима. Сакупите све у једном дизајну.
  4. Не заборавите да дишете. Неки верују да дубоко дисање само одвлачи пажњу од одржавања равнотеже. У ствари, то је умирујуће и уземљење. Немојте да будете лењи да свесно дишете, чак и ако је све дрхтаво и да ћете пасти.
  5. Не покушавајте да победите рекорде. Пре свега, побрините се да почнете са стабилном позицијом. Немојте одмах потопити дубоку карлицу или далеко да одвојите потпорну ногу, ако ваше растезање није спремно за то. Такође обратите пажњу на колено, пошто ће имати већину своје тежине, има смисла ставити под тепих или га неколико пута преклопити.
Узмите курс Оли Маркуез и идите на нови ниво праксе. Пожурите до 30% попуста до 25. маја!

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: аделлбридгес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send