За почетнике

Главне асане за јаке зглобове

Ојачавамо зглобове и уклањамо бол.

Ручни зглобови су деликатна област нашег тела и није увек јасно како се са њом безбедно носити током јоге. Када изводите ову или ону асану, често можете чути застрашујући клик или осјетити неугодан бол у зглобовима. Ако желите да их ојачате и да се ослободите бола, изведите следеће положаје.

  1. Адхо Мукха Схванасана. Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
  2. Урдхва Мукха Схванасана. Лезите на стомак и поставите дланове са обе стране груди, прстима окренутим напред. Шири стопало на ширину карлице. Усмерите репну кост до пета и повуците доњи стомак према унутра ка кичми. Покушајте да не напрезате задњицу - то може довести до компресије у сакруму. Добро испружите ноге и осетите како се будна енергија диже и пуни кичму. Усмерите прса напред, проширите их и подигните. Спустите лопатице по леђима. Спустите рамена и повуците их: ови покрети ће вам помоћи да подигнете груди.
  3. Планк Посе. Стојите на све четири: зглобови испод рамена, стопала на ширини кукова. Исправите ноге и ставите ножне прсте на под, гурните пете назад. Тело би требало да буде паралелно са подом. Пазите да се не савијате у доњем делу леђа.
  4. Пурвоттанасана (држање инвертованог Планка). Седите у Дандасани, назад равно, ноге испружене напред. Ставите дланове на под поред бутина. Окрените рамена и повуците лопатице рамена заједно и доле. Притисни прсте у тепих. Без померања дланова, покушајте да их извучете са једнаком снагом далеко од тела, подигните кукове, пете испод колена или испружите ноге испред себе да бисте ушли у потпуни положај.
  5. Васисхтхасана (страна Планк). Ставите леву руку у средину простирке. Држите ноге чврсто заједно. Почните да померате десну руку према горе, окрећући прсни кавез - десна нога лево. Замислите да је иза вас зид - држите своје тело у истој равни. Да бисте олакшали асану, поставите десну ногу испред левог колена.
Фото: кимтерпстра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...