За почетнике

Како изводити Маха Бандху

3 корака до троструког закључавања.

Освојивши Маха Бандху, осетићете тело боље и контролисати проток енергије у њему. Главни положај за тренинг Маха-бандха - Сукхасана.

Седите у једноставној пози (Сукхасана). Савијте колена и подижите ноге у удобан положај са прекриженим ногама. Лагано удахните и опустите дно карлице, пустите да следећи дах дубоко удахне од самог дна карлице - и до груди.

На издисају ставите дланове на колена и преклопите се напред. Удахните сав ваздух из плућа кроз уста, језик ван. Без удисања, вратите се у усправан положај, гурајући кољена рукама и исправљајући руке. Док држите кашњење истека, поново опустите дно карлице, узмите “лажни дах” - груди се шире са стиснутим грлом, тј. без приступа ваздуху.

Осетите како се енергија извлачи кроз дно карлице (Мула), иде горе и доприноси затезању абдомена испод ребара (ово је традиционална Уддииана, која се користи током Пранаиаме). Осетите како вам се груди подижу на браду.

Повуците задњу страну врата са потиљка. Затим њежно подигните браду на груди (Јаландхара Бандха), усмеравајући енергију до пупка.

Када постоји потреба да се удахне, прво ослободите Јаландхару (са брадом горе), а затим - Уддииана (ослобађајући стомак). Удахните и пустите Мула Бандху. Поновите све кораке 1-3 пута.

Онда лезите у Схавасани (Цорпсе Посе) најмање 5 минута. Проматрајте промјене у протоку и квалитети енергије вашег тијела.

Фото: холлибентлеи_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...