За почетнике

Почетник у јоги: одакле почети?

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите да почнете да вежбате јогу, можда ће вам требати 6 ових савета.

Иако многи људи имају интерес за јогу, ова егзотична пракса поставља многа питања која не могу а да не уплаше. Чини се да је све то да је јога нека врста тешког задатка, гдје ћете бити присиљени пјевати мантре, прогутати ватру и обожавати слонове. У ствари, није. Постоје многи стереотипи о јоги који немају ништа са тим. Ако желите да почнете да вежбате јогу, можда ће вам требати 6 ових савета.

  1. Изаберите стил. У јоги, много стилова. Звуче превише мудро за неприпремљеног слушатеља: хатха, кундалини, јивамукти ... Не бојте се толико праваца, јер на крају, захваљујући тој разноликости, можете изабрати нешто идеално за вас. Неко преферира праксу моћи, неко езотеричну, некога динамика - не мислите да је јога само растезање. Да бисте се кретали кроз различите стилове, можете помоћи овом чланку, или администратору у центру за јогу. Немојте се плашити да покушате и експериментишете, јер никада не знате са сигурношћу шта желите.
  2. Пријавите се за лекцију. Данас у метрополи није тешко наћи центар за јогу - доступан је на скоро свакој станици метроа. Све што вам је потребно је да изаберете центар који вам се свиђа, да се упознате са распоредом и да се пријавите за лекцију. Зашто се препоручује да се почне упознавати са јогом са инструктором? Зато што ће вам помоћи да се оријентишете током вежбања, а такође ћете се побринути да се не повредите тако што ћете извршити асану на погрешан начин. Ако немате прилику да присуствујете групним часовима, ИоуТубе има добре канале посвећене јоги, који пружају једноставне и сигурне асане.
  3. Радите то редовно. У јоги, главна ствар - регуларност. Нека буде правило да се јога интензивно вежба најмање два пута недељно, а друга два или три пута да се изведу 15-минутне асан секвенце за ноћи. Чак и они који себе сматрају нефлексибилним, улазе у укус и питају се о способностима својих тела.
  4. Купите све што вам је потребно. Можда ће вам требати угодна форма - увијек је угодније бавити се лијепим. Иога мат - иако постоје јавне простирке у иога центрима, боље је да не уштедите новац на куповини сопствених. Теписи за заједничку употребу могу бити јефтини, клизави и не увијек чисти (на овај или онај начин, пар или чак десетак људи већ је радило на њима испред вас), ваш пријатељ је увијек љепши, а код куће се може користити у било које вријеме. Ако сте код куће, корисно је купити свијеће, тамјан, што ће створити угодну атмосферу за вјежбање. И наравно, реквизити за јогу, који ће вам помоћи да изведете асане правилно и лако.
  5. Пронађи истомишљеника. Можда у вашем окружењу неко вежба јогу или баш онако како желите. Покретање нечег новог је увек лакше са неким - то увелико повећава ефикасност часова и мотивације.
  6. Не пијте воду током тренинга.. Јога није фитнес, нема потребе да пијете ум (осим за кундалини), јер се не слаже са већином асана. Боље је попити чашу воде 30 минута пре почетка наставе и чашу после.
Фото: виеацтивевеар / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send