За почетнике

Комплекс од 5 асана за опуштање леђа

Pin
Send
Share
Send
Send


Овај комплекс је савршен крај радног дана.

Идеалан крај радног дана може бити низ асана које имају за циљ ублажавање напетости са леђа. Она је усмерена не само на проширење, већ и на јачање, тако да су неке асане у њој моћ. Затамните светла, светли тамјан, неутрализујте вољене, раширите тепих и подесите се на вежбање. Покријте очи, исправите кичму и наставите мирно дисање. Са сваким издисањем, замислите да издишете напетост. Дајте му 5 минута, а затим наставите до комплекса. Останите у свакој асани 5 до 7 циклуса дисања.

  1. Баби Посе. Седите у Вајрасани (поза Тхундерболт). Размакните кољена у страну до ширине карлице, повезујући велике прсте заједно. Нагните се напред и спустите главу на под. Спустите руке по странама и потпуно се опустите.
  2. Мачка-крава представља. Стани на све четири: дланови строго испод рамена, руке равне. Док удишете, савијте леђа и лагано нагните главу уназад (не гужите врат). Издисати, нагнути главу до груди и савити се. Руке треба да остану усправне све време и одмарају се на поду.
  3. Адхо Мукха Схванасана. Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле. Водите кост горе. Не притискајте рамена на уши, окрећите лопатице. Запамтите: приоритет је растезање леђа, а не лоза, тако да колена могу бити савијена за правилан положај леђа.
  4. Уткатасана. Устани, ноге заједно. Издисати - савијте кољена, ставите стомак на бокове, додирните под прстима. Удишите - подигните руке и груди. Колена треба да изгледају строго напред и да буду у линији са ножним прстима. Замислите да сте чучнути у столици.
  5. Навасана. Седите на под и испружите ноге напред. Нагните тело уназад и подигните ноге право горе. Равнотежа у пози, ослоњена на кост. Угао између пода и ногу треба да буде 45 °, између ногу и леђа - 90 °, између леђа и пода - 45 °. Савијте кољена ако је држање поза веома тешко.

Комплетирајте комплекс са 10 минута Схавасане.

Фото: алекисгирлновак / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send