За почетнике

Зашто не губим на тежини: велике грешке

Ове акције спречавају ваш спортски напредак.

Вежбајте у зноју свог лица, али нема резултата? Највјероватније, ви правите ове грешке.

  1. Превише кардио. Заиста, кардио је одлична опција за оне који желе да изгубе тежину, али то не значи да би она требала бити једина у вашем распореду тренинга. Да би трчали, возили бицикл, вјежбајте методу Табата, слиједите правило: не више од 2-3 кардио тједно. Не подцјењујте практицирање снаге или меко истезање - они такођер убрзавају метаболизам и доприносе губитку калорија, штавише, не изазивају тако јаку глад након вјежбања.
  2. Премало тренинга снаге. Али анализирајмо мало детаљније време са праксом моћи. Зашто је то потребно ако, на пример, не желите да се претворите у бацање? А онда, у комбинацији са кардио, даје одличне резултате када је у питању губитак тежине. Вежбајте најмање два пута недељно Асхтанга, Иога23, Повер Иога сат времена и више да развијете издржљивост, снагу и убрзате процес губитка тежине.
  3. Нема система. Обука захтева дисциплину. То значи да сваки дан требате подићи пету точку с кауча и раширити тепих или отићи у теретану. Али са дисциплином, многи од нас имају проблема од школских времена. Ми радије чекамо на посебно расположење и дајемо све 100%, него да радимо "Не желим да пролазим". Ово нас спушта. Ако нисте расположени за тренинг, немојте се присиљавати на маратон - вјежбајте најмање 20 минута, радите своје омиљене асане, то ће већ бити одличан резултат.
  4. Но диверсе. Исти програм тренинга неће донети резултате - мишићи се навикну на исти тип оптерећења и ништа се не дешава, чак и ако се знојите и уморите. Изаберите другачији тип оптерећења, вјежбајте различите стилове јоге, измјењујте доба дана за тренинг, будите непредвидиви.
  5. Неправилна исхрана. Ако одлучите да се бринете о себи, уредите их, онда увек треба да почнете са храном. Не треба много јести и имати на уму да ћете на тренингу све изгубити. Ово би требао бити екстреман случај. Ако се одлучите између снажног вежбања и лагане вечере, без вежбања (можда недовољно снаге), боље је изабрати ово друго. Не повећавајте енергију, расположење због високе калоријске, прекомерне хране. Одустани од ове навике.
Фото: холлибентлеи_иога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...