За почетнике

Зашто боли леђа: 5 грешака током тренинга

Pin
Send
Share
Send
Send


Управо те грешке током праксе кваре наш положај и изазивају бол у леђима.

Понекад леђа почињу да боли због грешака које правимо током тренинга. Дајемо 5 од њих, који покваре наш положај и изазивају бол у леђима.

  1. Не радите вежбе подизања руке. Обрнути узгој помаже јачању мишића који враћају рамена, што је неопходно онима који се спуштају. Међутим, људи их ретко праве! Стојте са стопалима у ширини рамена, колена изнад глежњева, благо савијена. Повуците руке напред, руке заједно. Затим померите руке уназад до краја, отварајући груди. Задржите 5-10 секунди. Требало би да осетите контракцију мишића између лопатица. Поновите онолико пута колико желите (неколико пута дневно, ако је ваше држање потпуно лоше).
  2. Ви радите вежбе које доприносе заокруживању леђа и спуштању. И погоршавају проблеме са држањем. Мало је вероватно да било ко од нас треба више да заокружи леђа. У основи, ово се односи на оне који вежбају у теретани у теретани. Наравно, у сваком фитнесс центру је препуна симулатора за љуљање новинара, који привлаче многе људе. Међутим, у већини њих вежбе се изводе са заобљеним леђима.
  3. Не повлачите лоза. Затегнуте лактове повлаче карлицу уназад, што оптерећује доњи део леђа, што заузврат утиче на положај читаве кичме. Ако се одлучите за ваше лоза, немојте одмах покушавати доћи до ножних прстију - леђа ће бити заобљена, али ми то не морамо. Ставите руке на зид и нагните се напред. Извуците из карлице, назад равно.
  4. Не истезите флексорере кука. Тесни флексорски мишићи повлаче карлицу напред - а то, као у претходном параграфу, напреже доњи део леђа, што, заузврат, утиче на положај читаве кичме. Овај проблем прави велике нападе. Ако их је тешко обавити, можете их извести, наслонити се на зид.
  5. Не вршите истезање кичме. Повуците се у различитим положајима. Даска - наслоњена на дланове или подлактице - је примјер вјежбе у којој је такво истезање у комбинацији са тренингом снаге.
Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send