За почетнике

Зашто практиковати јогу је бос

Pin
Send
Share
Send
Send


Скини патике, и ево зашто.

Почетници у јоги се често питају зашто морате скинути ципеле и чарапе током часа? Посебно је ово питање релевантно у хладној сезони, када се, током праксе, ножни прсти, сигурно, могу замрзнути.

Јоги одговара на питање Аадил Палкхивала:

"Постоји неколико разлога због којих је јога најбоља са босим ногама. Прво, радећи чарапе или чарапе, ноге ће клизити по простирци, што може ометати правилан рад асана, а понекад и довести до неочекиване повреде. особа је универзални термостат и, у исто вријеме, "вањски термометар", и сасвим је нормално да здрави људи понекад иду боси. "

Рад са стопалима је од највеће важности, јер здравље кичме и добробит у принципу зависе од њиховог здравља. Људска нога је изузетно сложена структура са замршеном структуром. Они су подршка цијелом тијелу, али из неког разлога није уобичајено да им се посвећује одговарајућа пажња. Колико често сами правите масажу стопала, мијесите их за вријеме спорта? Тешко да се то може похвалити.

Код јоге, већина асана некако ради са стопалима: врше се различите ротације, тежина је равномерно распоређена, велика пажња се посвећује правилној детунацији (на пример, стопала у псу су окренута надоле). Трчање свих ових тренутака је прилично проблематично, бити у тенисицама или чарапама.

Осим тога, проучавање корена чакре могуће је једино бављењем босих стопала и директним додиривањем земље, пода голим ногама.

Зато се немојте бојати боса. Ако су вам стопала замрзнута, урадите масажу стопала прије тренинга, што укључује активно трљање. Добра пракса!

Ослободите се проширених вена иогом!

Јога против проширених вена

Вратите здравље и лакоћу на ноге!

Фото: каила88 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send