За почетнике

Пашасана: тајне погубљења

Pin
Send
Share
Send
Send


Како исправно и сигурно извршити овај обрт?

Пасха - кабел, петља; асана - држање (држање петље).

Шта је корисно: јача бокове, истеже мишиће потколенице, помаже отварање раменог појаса, груди и продубљује увијање. Тренира осећај равнотеже и учи истрајност у постизању циљева.

Како извршити:

  1. Почните са десне стране, боље неколико центиметара од зида - ми ћемо се ослонити на њега. Ако мишићи ногу нису довољно растегнути, пете се могу подићи. Окрените се удесно и положите руке на зид да бисте постигли сигурну равнотежу. Док удишете, притисните дланове у зид, док издишете, продубите увијање. Притиснути лијево раме на десно бедро, а десни длан чврсто притиснути на зид. Сада покушајте да се померите мало уназад и спустите пете.
  2. Када постигнете стабилну равнотежу у близини зида (Посе оф Гецон), идите на другу опцију. Ролл дебели дека у неколико слојева и ставите га испод пете, узмите појас у десној руци. Од Маласане или чучања с ногама заједно, продужите своју лијеву руку што даље можете, дубље у увијање. Полако и лагано савијте лакат и померајте подлактицу потколеницом. Док удишете, продужите кичму, испружите десну руку горе и назад. Савијте лакат и повуците десну руку према левој страни. Ухватите ремен са обе руке и повуците га да бисте открили рамена и груди.
  3. И рамена и прсни мишићи су довољно растегнути. Одлично! Можете отпустити појас и ставити браву иза потколенице. Притиснути пете у под, окренути леђа десно и продубити уврнутост. Запамтите о дисању - требало би да буде слободно.
  4. Када будете спремни, скините ћебад испод пета. Сада стоје чврсто на тепиху, у овом положају су бутине благо подигнуте. Гурните кукове назад. Можда ће то захтијевати више напора за слање у лијево бедро, а десно за спуштање да би се постигла равнотежа. Успорите и продубите дах, извуците кичму док удишете, и док издишете, идите даље. Чврсто ухватите леви зглоб десном руком, савијте лактове и повуците браву из руку како бисте још више растегли десно раме. Осети како си широк. Погледајте преко рамена, дишите полако и мирно. Покушајте да останете у пози за 3-5 респираторних циклуса. На издисају, отпустите зглоб, извуците се из увојака, одморите се и поновите све са леве стране.

Сигурност

Будите стрпљиви. За већину практичара, Пасхасана је више путовање него дестинација. Молимо вас да не журите - принудно увијање може да повреди сакрум и доњи део леђа. Дајте себи довољно времена да ојачате ноге и увек пажљиво радите коленима. Постепено продубљујте преокрет, то може трајати мјесецима и чак годинама. Угодан пут!

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send