За почетнике

Савети за почетнике јогије (2. део)

Ови савети ће помоћи онима који су тек недавно дошли на јогу и још увек нису потпуно сигурни у себе.

У сваком новом пословању подршка је важна. Ови савети ће помоћи онима који су тек недавно дошли на јогу и још увек нису потпуно сигурни у себе.

  1. Поставите намеру. На почетку већине одељења увек има времена да се упали и дише пре него што почнете радити асане. Можда ће сам наставник предложити тему или став за разред. У овом тренутку можете поставити и своју личну намјеру да практикујете. На пример, можете одлучити да дубоко дишете у разреду, да се концентришете на ваше дисање или да не критикујете себе - и друге. Бити захвалан за могућност практицирања јоге је још један начин изражавања намјере. На шта год да се концентришете, обратите пажњу на своје намере током лекције - много помаже када вам је потребна инспирација или када вам треба само подсетник зашто сте дошли на час.
  2. Слушајте своје тело. Почетници се често питају како и шта конкретно треба да чују. Међутим, како се пракса продубљује и веза са тијелом јача, ова фраза има смисла. У међувремену пазите да се не повредите. Ако осјетите оштар бол - чак и ако траје дјелић секунде - одмах напустите позу. Можете ићи на бебину позу, планинску позу или сјести с прекриженим ногама. Такође користите дах као индикатор. Ако се дисање искључи, или ако га почнете држати, то може бити знак да сте прекорачили ограничење. Направите паузу и неколико циклуса дубоког дисања пре него што се вратите на тренинг.
  3. Чувај се. Јога није конкуренција. Нема оцјена, нема побједника и губитника. Ми практикујемо напредак, а не савршенство. Који је твој комшија да спусти кољена у поза лептира? Можда је вјежбала дуже, или је то њезина природна склоност. Усредсредите се на себе да извучете највише из ваше лекције и вежбања као што ваше тело и ум захтевају.
  4. Уживајте у Схавасани. За многе придошлице, Схавасана је веома тешка поза. Многи су навикли да буду у сталном кретању, и није им лако да мирно леже. Поред тога, они остају сами са својим мислима и осећањима - што такође може бити необично и тешко искуство. Многи људи осјећају стрес јер не могу зауставити своје мисли у Схавасани. Међутим, мисли и не треба да престану. Треба их примијетити, ослободити и вратити у фокус на дисање, омогућујући тијелу да се омекша и још више опусти у поду.
  5. Врати се. Јога је акумулативна пракса. Уз сваку лекцију, његов утицај на ваш живот ће се повећати. Али ако први пут нисте стварно схватили, дајте јој другу шансу. Пробајте различите студије, јога стилове, учитеље, док не пронађете оно што вам је лично потребно. Уживајте у лекцијама које учимо учећи нешто ново. Запамтите своје потребе, потражите подршку и знате да се све дешава на вријеме.
Фото: аериаллинн / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...