За почетнике

Јога је уморна: 12 начина да се пракса поново учини занимљивом

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако вежбање јоге више не инспирише као раније, и постаје рутина, време је да се направи нека промена у њој.

То се дешава чак и са најбољим навикама - понекад се уморимо од тога да радимо и оно што је веома занимљиво. Ако ваша пракса јоге више не инспирише на начин на који је некад била рутина, време је да направите неке промене. И имајте на уму да практиковање јоге не укључује само оно што радите на тепиху, већ и да (и то је основно!) Да радите даље. Ево 15 ствари које можете учинити да се поново заљубите у своју праксу:

 1. Промените место праксе. Увек учиш код куће? Покушајте да радите на улици или идите на час у студио. Ако у студију - фокусирајте се на кућну праксу. Радите јогу на плажи, у парку, на селу, у шуми. На крају крајева, природа је најбољи инспиратор.
 2. Промените часовне класе. Исти принцип - ако сте били ангажовани увече, покушајте то да радите ујутро, и обрнуто. Промена времена практиковања такође може да промени саму праксу - јутарња пракса је обично окрепљујућа, вечерња пракса је опуштенија (и могуће је да можете учинити супротно).
 3. Иди код новог учитеља. Чак и ако сте већ пронашли свог веома, веома омиљеног инструктора. Ако се неко вријеме чини као поука другом (другом) учитељу, то ће донијети нови ток у вашу праксу.
 4. Пробајте нови стил јоге. Пробајте нешто сасвим ново. Јесте ли икада били на настави у Кундалини Иоги, Ацро Иоги, Иин Иога? Па иди - шта губиш?
 5. Радите са пријатељем (или сами). Увек то радите сами са собом? Приведите пријатеља у разред и почните заједно да идете на јогу - и ако, напротив, увек идете у друштво, а онда радите сами - открићете нове аспекте праксе.
 6. Промените фокус праксе. Концентрација на дисање, успостављање санкалпе, посебна пажња на равнотежу - у различитим данима пракса може имати веома различит фокус. Промијените га чешће - зависно од тога, занимање ће се промијенити.
 7. Радите са оним што вам је тешко. Можда уопште нисте постуринг, или на једној страни је стално горе него на другој, или је тешко седети мирно током медитације. Не бјежите од потешкоћа, радите с њима - то није лако, али резултати ће бити високо мотивисани и инспиративни. Схватите шта вам је тешко, дубоко удахните - и дјелујте.
 8. Опустите се. Можда сте се толико гурнули (виши, јачи, више!) Да сте се буквално лупали. Међутим, супротно очекивањима, нешто се ријетко дешава. Пробајте мекши приступ или погледајте до чега ће доћи.
 9. Пажња на паузу. Лако се фокусирајте на форму јога асана. Теже - у простору, застаје између њих - у даху, који у свом току те води од асане до асане, до суптилног кретања енергије. Можете користити аналогију са музиком - посебно захваљујемо на паузама између нота, а не само захваљујући самим нотама. Иначе би музика била само бука.
 10. Додајте стимулацију чулима. Укључите музику ако то никада не учините; или промените листу нумера. Додајте уља у уљни горионик; организујте свој простор тако да буде инспиративан.
 11. Вјежбајте карма иогу ... Јога пракса није ограничена на тепих. Нека добра дјела и служење другима постану дио вашег живота - и осјетите разлику.
 12. ... и Бхакти Јога. Нека ваша јога и ваш живот постану утјеловљење преданости Божанском. Научите свете текстове, комуницирајте са учитељима који могу бити ваши водичи на путу.

Фото: алекисгирлновак / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send