За почетнике

Јога вежбе које ће вам помоћи да брже заспите

Ако вам је тешко да заспите, скините стрес са ума са овим асанама.

Акутна несаница (траје од једне ноћи до неколико недеља) је најчешћи облик ове болести и обично је резултат стреса, хормонских промена или емоционалних проблема. На срећу, позитивни ефекти јоге у комбинацији са исправним навикама могу брзо излечити или потпуно спречити несаницу.

Положај псећег пса се спушта, позиција детета, седење и стајање и позиција троугла помажу да се благо и ефикасно ослободи стреса и балансира све системе тела пре него што оду на спавање.

Ако узрок ваше несанице лежи у емоционалној компоненти и укључује депресију и анксиозност, укључите положаје моста, рибе, кобре, камиле, ратника и богиње у пракси.

Последице хормонске неравнотеже, које такође често доводе до несанице, могу се кориговати уз помоћ асана које масирају репродуктивне органе и активирају ендокрини систем - позиције Луке, Брода, Моста и Крокодила.

Држање угла седења и стајања, држање полумесеца и полукруга ће помоћи да се ослободите непотребног стреса. Потребно је да се пракса заврши са десет минута Схавасане - можете му додати прогресивну релаксацију, која ће такође помоћи да се смири и опусти тело и ум.

Упсиде-довн позе, као што су рамена и положаји главе или пороке плуга, ће бити корисно ако имате потешкоћа да заспите. Пракса Дирг Пранаиаме, посебно са продуженим издисањем, такође има благотворан ефекат на наше тело и ум и може се обавити у кревету.

Хронична несаница (траје најмање три дана недељно месечно или дуже) биће теже лечити јогом - разлог за то је дуготрајан процес поремећаја спавања, могуће нуспојаве од лекова, и други фактори.

Ако имате хроничну несаницу, обавезно се консултујте са компетентним стручњаком који ће изабрати одговарајући третман за вас.

Фото: нортхстар_иога / инстаграм.цом вхитнеидависиога / инстаграм.цом киноиога / инстаграм.цом елеоноразампатти / инстаграм.цом бетханисмитхиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...