За почетнике

Топ 6 најбољих инверзних асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Топ 6 инвертованих асана, од једноставних до сложених, које треба додати њиховој пракси.

Чињеница да је особа усправно створење не негира чињеницу да је понекад веома корисно да све окрене наопако! Направите преокренут представља интегрални део ваше праксе и приметићете позитивне промене у телу и уму.

Бенефитс

Наравно, главни плус инверзије је то што нас уче да видимо свет из другог угла, и то је веома важно. Ова способност развија нашу креативност, отпорност на стрес и снагу воље. Обично се таквим асанама чини да је или веома сложена или непрактична, али као резултат тога он улази у то, и овај догађај, прво, појачава његово самопоштовање, а друго, мења његов поглед, елиминише менталне ограничења.

Са становишта физичког здравља, инверзије су добре за мозак и срце - свежа крв тече према њима, притисак се нормализује, откуцаји срца се нормализују, лимфни систем ради боље и имуни систем је ојачан.

За вас смо припремили првих 6 обрнутих асана, од једноставних до сложених, које треба додати вашој пракси.

  1. Ноге на зиду (Випарита Карани). Потпуно једноставан став, који ипак има много позитивних својстава. Вежбајте ако имате проширене вене, низак крвни притисак и проблеме са варењем.
  2. Пас лицем према доле (Адхо Мукха Схванасана). Позу без које јога класа не може, можда. Пас лицем надоле је кључ вашег здравља. Омогућава вам да се опустите и ојачате мишиће леђа, истегнете потколеницу, отворите груди и смирите ум.
  3. Долпхин поза. Ова позиција је тежа од претходне, а за оне који имају чврста рамена и лоза може се показати да је супер сила. Она вас припрема за сложеније обрнуте асане, тако да се држање дупина препоручује свакоме ко жели да достигне нови ниво. Ојачава трбушне мишиће, леђа и руке. Главна ствар је држати подлактице паралелне једна другој. И слободно савијте колена!
  4. Стојте на подлактицама (Схирсхасана). Она је краљица асана, помаже у опоравку од менталног напора, развија концентрацију, убрзава метаболизам, јача имунолошки систем, побољшава добробит, продужава младост - а то није комплетна листа. Међутим, не могу сви то да ураде.
  5. Хандстанд (Адхо Мукха Вриксхасана). Потребно је више од годину дана интензивног редовног практиковања да се стане на руку. Али резултат ће бити вредан: челична преса, савршена равнотежа и самопоуздање су загарантовани.
  6. Полица на подлактицама (Пинцха Мајурасана). Ова асана је компликованија верзија Долпхин држања. Да би се извео Пинцх Маиурасана (Рацкс он тхе Фореарм), неопходна је не само довољна покретљивост рамених зглобова и флексибилност горњег дијела леђа, већ и храброст и отворено срце.
Желите ли стајати на глави без штете по здравље? Сазнајте више о лекцијама Мариа Схатланова онлине.

Видео туторијал "Хеадстанд - лако и сигурно"

Видео туторијал са Маријом Шатлановом. Стојте на глави лако и безбедно!

Фото: мегањои / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send