Почетна иога пракса

10 асана за већу продуктивност

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако је могуће, извршите овај комплекс када поподневна рецесија енергије почне.

Извођењем овог комплекса за само 10 минута, можете осјетити велику промјену у вашем унутарњем стању. Практиканти почињу да говоре на радионицама, вероватно ће имати решења за дуготрајне проблеме, креативност и самопоуздање се повећавају. Када изводите позе, посматрајте како се ваше тело осећа и какве мисли се појављују - без икаквог трајног суда. Ова пракса укључује кретање, дисање и свијест да би се постигло стање интегритета.

Пратите сет када постоји поподневни пад енергије, када вам је потребна инспирација или пре следећег датума, састанка или презентације. Ово је одличан алат који ће вам помоћи да дате све од себе у свакој ситуацији.

1. Посе планине

Усправите се, истегните кичму. Испружите главу, ноге укорењене у земљу. Направите неколико свјесних циклуса дисања у носу, скенирајте своје тијело и будите свјесни било какве напетости или осјета.

2. Катедра Посе

У овој пози, фокусирајте се на стомак. У абдоминалном подручју налази се трећа чакра, у којој су похрањене све ваше идеје о себи. То ће вас повезати са вашом личном моћи и помоћи да се инертност претвори у акцију и покрет.

3. Нагните се напред помоћу рамена

Ово је став да се опустите, прилика да дубље уђете у себе и поново се повежете са дубоком вером у себе и своје способности.

4. Позирање "за почетак" (тренинг положаја)

Одличан став за размишљање о томе где желите да будете у будућности. Можда желите да завршите пројекат, пошаљете чланак - или да постигнете неке друге циљеве. Замислите да сте већ постигли све - лако и радосно сте достигли свој циљ и сада се дивите резултату.

5. Поздрав ратника ИИ

Као што му име каже, овај положај помаже да се успостави комуникација са вашим унутрашњим ратником. У њему је могуће наћи не само снагу, већ и лакоћу и флексибилност - одличне квалитете које се могу пренијети у ваш свакодневни живот.

6. Позирање моћи

Позира у којој смо не само отворени, већ и рањиви (и за то такођер морате бити јаки). Он персонифицира самопоуздање, отвореност према свијету и спремност на све.

7. Нагните се напред са раширеним ногама.

Позира вам омогућава да се ослободите ситуације и дозволите да се све деси сама, без отпора.

8. Ударац с увијањем и истезањем.

Продужење кичме помаже енергији да слободније тече, а ви - да се осећате обновљено током целог дана.

9. Нагните се напред док стојите

Овај став уноси вашу свест изнутра и омогућава вам да се опустите, доносећи мир и лакоћу вашем телу и уму.

10. Наслон с испруженим рукама.

Како се предњи, задњи и бочни дијелови тијела протежу, овај положај нас подсјећа колико простора имамо унутар и око нас.

11. Крени планине, длан у грудима.

На издисају, прекрижите дланове груди, притискајући палчеве на њега. Након што завршите, седите у медитацији мало, тако да током дана имате више свести и пажње.

Фото: истоцкпхото.цом; миндбодигреен.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send