Почетна иога пракса

10-минутни комплекс за весело јутро

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта вежбати након буђења.

Ако осјетите укоченост и напетост мишића након спавања, учините те асане. Вежбајте их да истегну мишиће и напуните се енергијом током целог дана.

Супта Матсиендрасана

Лезите на леђа. Раздвојите руке до нивоа зглобова рамена. Савиј десну ногу и повуци је према себи. На издисају ставите леву руку на десно колено и повуците је према поду.

Раме се не откидају од пода. Окрените главу удесно и погледајте десну руку. Опустите се. Останите у положају на минут, а затим поновите на другој страни.

Суриа Намаскар

Детаљну анализу и опис асана комплекса "Поздрав Сунцу" можете пронаћи овдје. Станите у Тадасани. Док удишете, подигните руке изнад главе и сложите дланове. Поглед на руке. Док издишете, истегните ноге. Док удишете, подигните главу и савијте се уназад. На издисање, скок или корак, уђите у Цхатуранга Дандасана.

Удисање - Урдхва Мукха Схванасана. Екхале - Адхо Мукха Схванасана. Останите на неколико циклуса дисања. Док удишете скоком или кораком, ставите ноге у руке. На издисају, сагните се позади. Удахните, идите горе, длановима изнад главе. На издисају - Тадасана.

Гомукхасана

У седећем положају пређите ноге - леви врх. Покушајте да поставите колена један изнад другог. Не окрећите се. Труп треба бити раван. Осетите бедрене кости на поду.

Ако желите да осетите леђа - направите заокрет. Узми леву ногу десном руком, десну ногу левом руком. Повуците круницу, не окрећите леђа.

Ардха бхујангасана

Лези на стомак. Подлактица лежи испред вас паралелно једна другој. Лактови се налазе испод раменог зглоба. Погледај испред себе. Повуци круну.

Немојте напрезати задњицу да не бисте створили превелику напетост у доњем делу леђа. Опусти језик, лице. Дишите полако. Останите у асани неколико циклуса дисања.

Адхо Мукха Схванасана

На све четири. Дланови испод рамена, средњи прсти показују напријед. Колена се налазе испод зглобова кука. Док издишете, гурните под са рукама и ногама, исправите их.

Пете додирују под, али ако су јако напете, повуците их са пода. Дођите иза круне и карлице да бисте истегнули мишиће леђа. Опусти се, полако дисај. Задржите неколико циклуса дисања, а затим изађите из позе.

Фото: талиа_сутра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send