Почетна иога пракса

10 минута да спасе младост

Pin
Send
Share
Send
Send


Флексибилна леђа вам омогућавају да задржите осећај младости, чак иу одраслој доби.

Флексибилна леђа вам омогућавају да задржите осећај младости, чак иу одраслој доби. Према томе, предњи завоји, отклони и праменови који подржавају покретљивост доњег дијела леђа требају постати редован дио ваше праксе. У овом редоследу, нагласак је стављен на безбедан улазак у корито и Посе Лука са испруженом ногом - напредном асаном која отвара срце и рамена, а такође и тренира осјећај равнотеже. Ако вам пракса не узрокује много стреса, доживјет ћете обнову и опуштање.

Савет: Почните и завршите вежбу рецитујући ом мантру, покушавајући да задржите звук у свом уму док попуњавате сваку позу. Да бисте се загрејали, нагињали напред, назад и са стране, и додавали завоје, усклађујући дах са покретом. Поједноставите позиције док не будете спремни за потпуно дубоке завоје. У 10-минутној верзији, изведите асане од три до шест пута у једном низу. Промените предњу ногу на другом крилу. У верзији од 20 минута, комбинујте асане од трећег до десетог.

  • Тадасана - Хаста Прасарите Тадасана. Почните са скакањем да се загрејете. Станите у позу планине и спустите руке дуж тела, длановима додирујући спољашњу површину кукова. Док удишете, подигните руке и направите скок са растављеним ногама, пљескајући рукама преко главе. Вратите се на положај планине на издисају. Наставите дисати искључиво кроз нос.
  • Тадасана (варијација). Стојећи у пози планине, заврните прсте иза леђа. Повуците задњицу, лопатице и лактове један према другом. Померите карлицу напред, а руке назад. Спусти браду на груди. Док сте у ставу, погледајте горе и пустите да вам дах поприми природан ритам. Узимајући дах, вратите се у Тадасану, али не расплитајте прсте.
  • Паттан Вриксхасана. Нагни се напред док не додирнеш леву бутину стомаком. Покушајте да задржите задњи лук. Сада полако подигните десну ногу, обе руке и главу. Повуците десну чарапу и покушајте да добијете равнотежу фокусирајући се на тачку на земљи испред ваше леве ноге.
  • Цапиасана (мајмунска поза, варијација). Из Позе Стабла, савијте лево колено и благо спустите десну ногу на простирку, улазећи у Лов Лунге. Док издишете, раширите прсте и отпустите дланове. Повуците леву руку на страну иза леђа, а затим савијте лакат тако да се четкица налази између лопатица, а унутрашњи део је окренут ка споља. Подигните десну руку изнад главе и савијте је у лакту. Спустите се и закачите прсте, притискајући потиљак у десну руку. Погледај горе и настави се истезати.
  • Паривритта парсваконасана (положај уврнутог бочног угла, варијација). Држите руке паралелно са подом. Померите карлицу уназад и померите леву ногу назад тако да леви потколеница, бутине и пол стварају квадрат. Спустите тело и притисните десну подлактицу на спољну површину леве бутине. Завијте од подножја до врха, држећи дланове заједно. Окрените лице горе и не померајте се. На издисају, изађите из обртања. Ако завршите у овој фази, вратите се у планинску позу након првог круга.
  • Заврши Савасана - 4 минута.
Нека ваше тело буде савршено са Олиа Маркуез!

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: ди_иогини / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јун 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send